Калоян Паргов към жените-социалистки: Благодаря Ви и за подкрепата, и за критиките
Секция: ПОЛИТИКА
26 Юли 2020 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов към жените-социалистки: Благодаря Ви и за подкрепата, и за критиките

/КРОСС/ Без жените, ние, мъжете, щяхме да сме рядкост, голяма рядкост, цитира Марк Твен лидерът на БСП София, който беше гост на VI Отчетно-изборна конференция на ОЖС в социалистическата партия

Лидерът на столичните социалисти и член на Изпълнителното бюро на НС на БСП Калоян Паргов благодари на жените-социалистки и за подкрепата, и за критиките през последните 4 години. Той беше гост на VI Отчетно-изборна конференция на Обединението на жените-социалистки в партията.

"Не зная дали случайно е избрана датата 26-ти юли за провеждането на този важен форум. Днес е лятната Света Петка, която е покровителка на дома и семейството. А аз имам честта и удоволствието да гостувам на близо 200 покровителки на дома и семейството днес. Поклон пред Вас, обърна се Калоян Паргов към жените-социалистки. - С тази покана ми оказвате огромна чест и в същото време е отговорност и притеснение за мен да застана пред Вас. Не е лесно да се говори пред толкова много жени, които са лидери - всяка в своята област, а в същото време и в партията ни".

Председателят на Градския съвет на БСП - София цитира писателя Марк Твен, който казва, че мъжете биха били "рядкост, голяма рядкост", без жените. "Хубаво е, че Ви има, за да не бъдем и ние голяма рядкост, каза още той в словото си по време на конференцията. - Свършихте много работа през последните 4 години, които отчитате днес на тази конференция. Това време беше бурно и динамично, изпълнено с много емоции. И постигнатите успехи на БСП във всички сфери бяха с активното участие и на жените-социалистки. Или ако мога да перифразирам Марк Твен и да призная - успехите на нас, мъжете, в политиката, щяха да бъдат рядкост в този период, ако не бяха жените".

Калоян Паргов специално благодари на жените-социалистки от софийската организация за активността им. "През последните 4 години работиха много за различни каузи, организираха семинари, съвместно и с жените-социалистки от Монтана и Смолян. Имаха активна позиция и бяха сред най-големите ми критици, отбеляза той. - Зная колко ценна е искреността им. Заедно ще продължим да печелим битки и занапред. Тук искам да благодаря и на основателя и досегашен несменяем председател на Обединението на жените-социалистки Катя Николова, която по своя воля реши да не участва в състезанието за нов мандат. За мен, за Градската организация, за социалистите в София е чест и щастие, че имаме шанса да работим заедно и да се учим от богатия й опит".

Калоян Паргов пожела на жените-социалистки да бъдат позитивни, целеустремени, непримирими към неправдите и да продължат все така всеотдайно да се борят срещу неравенствата в света, в който живеем. "За съжаление тези неравенства и проблемите, които предизвикват, ще стават все по-големи, каза той. - Затова е толкова важно жените да продължат активната си работа и да проявяват солидарност. За да не бъдем ние, мъжете, "рядкост", за която говори Марк Твен".