Бермудите с оферти за едногодишна почивка за дистанционно работещите
Секция: Туризъм
26 Юли 2020 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бермудите с оферти за едногодишна почивка за дистанционно работещите

/КРОСС/ Министерството на труда на Бермудските острови предлага едногодишен престой на дистанционно работещи и на студенти, съобщава сайтът „Travel and Leisure".

Заради пандемията от коронавирус туристическият поток на Бермуда секна и сега правителството се надява, че новата програма за дистанционно работещи ще даде необходимия импулс на икономиката.

Тя ще стартира на 1 август и всеки желаещ може да подаде заявление за издаване на едногодишна виза.

Кандидатите трябва да са над 18-годишна възраст, да имат медицинска застраховка и „приятен характер". Освен това трябва да докажат, че работят във фирми или учат в университети извън Бермудските острови. Важно условие е също посетителите да имат доходи и да не започнат да си търсят работа на Бермуда.

Онези, които нямат желание да прекарат цяла година там, могат да посетят Бермуда без виза за срок до 6 месеца. Правителството удължи максималния срок за пребиваване без виза в страната от 90 на 180 дни.

В рамките на първите две седмици от пребиваването си на Бермудските острови туристите трябва да си правят тест за коронавирус през няколко дни и да спазват вечерния полицейски час, който забранява да се излиза по улиците от полунощ до 5:00 сутринта.