Общинският аквапарк в София отваря врати
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2020 11:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общинският аквапарк в София отваря врати

/КРОСС/ Аквапаркът в парк „Възраждане“ в столица отваря от днес.

Общо 5 външни басейна с 8 водни пързалки са част от зоната за отдих. Аквапаркът заедно със закрития басейн са разположени в новия парк Възраждане с площ 75 декара в кв.“Зона Б-5“.

Закритият басейн работи за граждани от 17 юни и вече има над 1600 посещения и 150 закупени абонаментни карти.

Външната зона включва развлекателен басейн с дълбочина 140 см, хидромасажен басейн с дълбочина 90 см, два детски басейна и бебешки басейн с дълбочина 20 см. Има открит външен бар и 300 шезлонга с чадъри.

От днес при слънчево време водните пързалки и откритите басейни ще посрещат посетители. Той се стопанисва от „Софийски имоти“. Деца до 90 см влизат безплатно с придружител, пенсионерите получават 30% отстъпка от цените. Повече информация може да се види на сайта https://vazrajdane-wellness.com/

Комплексът ще работи съобразно всички изисквания и мерки за безопасност, дадени от РЗИ за спазване на дезинфекция във връзка с епидемичната обстановка.

Парк Възраждане бе изграден като изцяло нова паркова територия в града. За всеки от имотите Столична община водеше съдебни дела през последните години, с които спаси и запази територията за обществено ползване. Освен зелените площи и алеите, част от него е спортния комплекс „Спортна София 2000“.