Георги Свиленски: Големият страх на Борисов са честните избори
Секция: Коментари
27 Юли 2020 11:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Свиленски: Големият страх на Борисов са честните избори

/КРОСС/ "Няма как тези рокади да доведат до решение на кризата. Иска се оставките на Борисов и главния прокурор. Чудно е упорството, с което г-н Борсов продължава да тормози българските граждани", каза по БТВ социалистът Георги Свиленски.

"Няма как да подкрепя такива действия на протестиращите към двете лидерки. Аз видях как хората я посрещат същия ден на площада. Техните основни искания са двете оставки. Борисов направи невъзможното-да обедини леви и десни, млади и стари. Не зная какво още очаква Борисов?

Може би очаква и ГЕРБ да излязат. По-големият му  страх е, че ще има честни избори,  защото не може да си възпроизведе властта. На тези избори има 600 000 недействителни бюлетини. Борисов от това го е страх. А какво пречи сега да има възмездие за Борисов? Има ли значение дали си бивш или настоящ министър-председател. Него го е страх да падне от власт, защото ще бъде проверяван.

Те оспорват конституционния ред в държавата. Президентът иска да се спазва Конституцията. А това, че те искат да му вменят някаква власт, е техен проблем. Избори може да има края на септември, началото на октомври", каза Свиленски.