Открит е възрастният мъж, изгубил се в гора край с. Равногор
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2020 12:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Открит е възрастният мъж, изгубил се в гора край с. Равногор Благодарение на предприети бързи издирвателни действия

/КРОСС/ Благодарение на предприети бързи издирвателни действия е открит възрастен мъж, изгубил се в гора край с. Равногор.

Той е невредим, прегледан е в болница и вече е при близките си.

В събота по обяд съпругата на 78-годишен мъж подала сигнал на тел. 112. Тя обяснила, че двамата заедно се разхождали в гората край летовището „Атоука“ в землището на брациговското село Равногор, събирали гъби и билки.

Разделили се, за да обхванат по-голям периметър, жената се върнала на уреченото място и след като изминали няколко часа и  78-годишният й съпруг не се върнал, тя потърсила помощ. 

Веднага за издирването на мъжа били сформирани няколко групи от полицаи от РУ-Пещера и участъка в Брацигово, пожарникари от противопожарния участък в родопския град, лесничеи от ДГС-Пещера,  доброволци от вилната зона край „Атолука“ и село Равногор.

В по-късен етап се включили и спасители-доброволци от група по пещерно спасяване в Пещера, а от другия край на планината тръгнали няколко души от съседното село Нова махала. До полунощ – пеша и с помощта на високопроходими автомобили, продължило издирването.

Влошаването на времето  - дъжд в комбинация с непрогледния мрак,  наложило търсенето да бъде преустановено. Рано сутринта в неделя екипите отново започнали да търсят възрастния столичанин и към 09.00 часа в неделя го открили жив и невредим в гората. 

Мъжът е транспортиран с линейка до Брацигово, където е прегледан от лекар и предаден на семейството му.