Международният терминал на летище „Шереметиево“ в Москва възобновява работа
Секция: Туризъм
27 Юли 2020 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Международният терминал на летище „Шереметиево“ в Москва възобновява работа

/КРОСС/ В Москва възобновява работа международният терминал на летище „Шереметиево“, а в Санкт Петербург се отменят редица ограничения, въведени заради коронавируса.

Спрените в края на март като мярка срещу разпространението на коронавируса международни полети ще бъдат възобновени на първи август.

Руските граждани ще могат да пътуват до Великобритания, Турция и Танзания. Водят се преговори за възстановяване на авиосъобщенията с още 30 държави.

При вземането на окончателните решения Русия ще се ръководи от епидемичната обстановка в отделните страни, показателите на заболеваемост и принципа на взаимност, заяви по-рано премиерът Михаил Мишустин.

Междувременно в Санкт Петербург бяха отменени редица ограничения, въведени заради коронавируса. Отварят врати музеите, ресторантите и търговските центрове.

До 16 август остава в сила забраната за посещения на масови развлекателни, спортни и културни мероприятия. С установените до момента над 800 000 случая на Covid-19 Русия се нарежда на четвърто място в света по брой заразени след Съединените щати, Бразилия и Индия.