Христо Янев с нов трансфер направо от Монблан
Секция: СПОРТ
28 Юли 2020 14:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Янев с нов трансфер направо от Монблан

/КРОСС/ Фондация „Вълшебен свят“ и Министерството на младежта и спорта стартират проекта „Побеждаваме агресията заедно!“, а бившият футболист ще дава пример на участващите младежи

Идните месеци редица събития в София, Бургас и Пазарджик ще стимулират толерантните отношения между почитателите на виртуалните спортове

 

След изкачването на най-високия връх в Западна Европа – Монблан, Христо Янев се представи в ново амплоа. Бившият футболист и треньор обяви, че ще подкрепи проекта на фондация „Вълшебен свят“ и Министерството на младежта и спорта „Побеждаваме агресията заедно!“, който организаторите официално представиха на пресконференция в Националния пресклуб на БТА днес.

В рамките на проекта ще се проведат редица демонстративни турнири, дискусии, кръгли маси и обучения за младежи, където основен фокус ще е не само забавлението на участиците чрез електронни спортове, но и демонстрирането на социалноотговорно поведение и ограничаването на агресията. Инициативата се провежда с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта и корпоративни партньори и приятели на фондацията, а част от организацията ще бъде и един от най-перспективните клубове по електронен спорт, Team Vrkolak.

Острието на отбора и многократен шампион на FIFA Стилиян "Drujinkata" Василев също взе участие в днешното събитие и обеща да помага на Христо Янев за новото му предизвикателство.

„Електронните спортове не са моята стихия, но ще помогна на каузата колкото мога, разчитам на съдействие от Стилиян и организаторите“, коментира с усмивка Янев и допълни: „поздравявам ги за добрата инициатива и ми се иска да има все повече и повече подобни добри примери“. Футболният национал наскоро обяви създаването на сдружение „Седем истории“, което ще помага на деца с аутизъм и има за цел изграждане на дневен център за деца с проблеми в развитието и комуникацията.

„За нас е огромна чест и удоволствие, че Христо за пореден път застава зад социалните инициативи, които организираме. Ние също ще го подкрепим като поставим урна за дарения на всяко от събитията ни през годината, както и ще съдействаме с лични средства, контакт с корпоративни дарители и приятели на нашата фондация, които биха били от полза за проектите на сдружение „Седем истории“, коментира по време на пресконференцията Елена Тодоровска от организаторите фондация „Вълшебен свят“ и сподели, че първият турнир от тазгодишната кампания е на 2 август в София.

„Побеждаваме агресията заедно!“ е поредният проект на организацията, насочен срещу агресията и в полза на деца и младежи в риск. След многото успешни социални инициативи, през последните три години фокус на екипа бе кампанията „С усмивка“.

В нея младежи от София, Стара Загора, Варна, Пазарджик и Бургас спортуваха и се забавляваха заедно, с фокус върху толерантното отношение. А най-значимото събитие от серията бе мащабният едноименен спортен празник през септември 2018, когато редица известни имена от спорта и шоубизнеса, начело с Димитър Бербатов и Ник Левентис, отправиха послания срещу агресията.