Соня Йончева завладява Италия преди концерта в Пловдив
Секция: КУЛТУРА
28 Юли 2020 14:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Соня Йончева завладява Италия преди концерта в Пловдив

/КРОСС/ 60 телевизии и милионна аудитория гледа световноизвестното българско сопрано на концерта пред Айфеловата кула, тя съчетава работа със семейна ваканция в Италия

„Тя е най-добрата Виолета заедно с Мария Калас в историята на оперния театър”, пишат италианските медии за концертното изпълнение на операта „Травиата” с участието на българското сопрано Соня Йончева на фестивала - Maggio Musicale Fiorentino във Флоренция. Йончева съчетава работните си ангажименти в Италия със семейна ваканция по време на пандемията от Ковид-19.

Оперната звезда заедно със съпруга й диригента Доминго Хиндонян, с децата им София и Матео, както и с майка й Теменуга Йончева, разпускат в Тоскана в елегантна вила стана ясно от публикации в социалните медии. Преди дни Йончева изнесе своята Пучини Гала на открито в центъра на град Лука, където е роден великият италиански композитор Джакомо Пучини.

Подобна чест се отдава само на най-големите оперни звезди. Тези дни Йончева бе аплодирана от хиляди меломани в Италия. Месец преди да изнесе своя концерт в Античния театър в Пловдив, Йончева ще бъде звезда и в Reggia di Caserta. 

За концерта в родния си град най-известното българско сопрано в момента подготвя и специална изненада за публиката. Тя ще изпълни популярна българска песен, която се пази в тайна. Оркестрацията е поверена на композитора Румен Бояджиев-син, с когото ги свързва приятелство от младежките години в България.

„Благодаря на младите оперни изпълнители, които продължават да изпращат свои изпълнения на office@sonyayoncheva.com.

До 15 август ще съобщя кой ще изпълни любимата си ария на сцената на Античния театър в Пловдив в спектакъла „Завръщане”, каза Йончева.

На 14 август Соня Йончева е сред звездите на 100 годишния юбилей на фестивала в Залцбург, където ще изнесе Ренесансов концерт.

Веднага след Австрия Йончева пристига със семейството си в Пловдив, където ще представи на роднини дъщеря си София, която се роди в края на миналата година.

Децата на Йончева и диригента Доминго Хиндонян – София и Матео ще са сред публиката на 25 август в Античния театър. Соня ще изпълни арии от прочути опери с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров. В програмата са включени произведения на Верди, Пучини, Маскани, както и изпълнение – изненада, подготвено специално за българската публика.

Билети за концерта на Соня Йончева в Античния театър в гр. Пловдив на 25 август на цени от 40 до 120 лв. може да бъдат закупени онлайн от epaygo.bg или на място в офис мрежата на EasyPay.