Дългоочакваният Sony Alpha 7S III съчетава изключително качество на изображенията с класическата за серията „S“ чувствителност
Секция: Технологии
29 Юли 2020 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дългоочакваният Sony Alpha 7S III съчетава изключително качество на изображенията с класическата за серията „S“ чувствителност

Новата Alpha 7S III предоставя на създателите на съдържание 4K 120P видео, 10-битов 4:2:2 запис, 15+ стопа динамичен обхват, подобрен автофокус и още

/КРОСС/ Напълно нов 12,1-мегапикселов (приблизително ефективни пиксели) пълноформатен Exmor RTM CMOS сензор за изображения със задно осветяване и новоразработен BIONZ XR TM процесор за обработка на изображения с осем пъти по-голяма мощност на обработка и значително намален „rolling shutter" ефектii
Ултрависока ISO чувствителностiv с разширен диапазон от 40 - 409600,, и подобрено качество на изображението с редукция на шума с приблизително 1 стоп при средна и висока чувствителност
Възможностите за видеозапис включват 4K 120pi, 10-битова дълбочина на цвета с 4:2:2 цветна подсистема, All Intra запис, XAVC HS формат с H.265 кодек и други
15+ стопа динамичен диапазон за запис на видео
16-битов RAW видео HDMI изход за първи път в серията Alpha TM
Бърза хибридна AF система със 759-точкови AF сензори за установяване на фазата, покриващи 92% от сензора за изображение
Подобрен AF върху очи в реално време при заснемане на видео и снимки 
Нов механизъм за отвежданеразсейване на топлината и двоен слот за запис позволяват повече от един час 4K 60p 10-битово видео заснемане с 4:2:2 цветна подсистема, докато батерията се изтощи 
Интегрираната в корпуса 5-осова стабилизация на изображението подпомага снимането от ръка с допълнителен Active Mode за изключителни трудни ситуации на заснемане.
Нов OLED електронен визьор тип 0.64 с 9.44 милиона точки - най-яркият и най-големиятxii в света
Странично отварящ се LCD екран подобрява гъвкавостта при заснемане
Изцяло преработена система от менюта със сензорен интерфейс и работа с докосване
Високоскоростно непрекъснато заснемане на снимки с до 10 fps за повече от 1,000 последователни некомпресирани RAW изображения с пълно AF / AE проследяване
Двойният CFexpress Type A слот за карта позволява високоскоростен пренос на данни запазвайки компкатния размер

Днес Sony представи дългоочакваното попълнение към вече доказалата се на пазара линия за пълноформатни безогледални фотоапарати Alpha 7S - Alpha 7S III (модел ILCE7SM3/B).

Предлагайки напълно нов 12,1-мегапикселов (приблизително ефективни пиксели) пълноформатен сензор за изображения със задно осветявне, ултрависока чувствителност и 15+ стопа широк динамичен обхват, множество впечатляващи възможности за видеозапис, включително 4K 120pi, 10-битова дълбочина на цвета с 4:2:2 цветна подсистема, нов механизъм за отвеждане на топлината, двоен слот за запис, който позволява над един час 4K 60p видеозаснемане до изтощаването на батерията, изцяло нова автофокусна система, интерфейс със сензорен странично отварящ се LCD екран, новият Alpha 7S III ще се превърне в най-добрия креативен инструмент за професионалисти и всички ентусиасти, заснемащи видео или снимки.

„Alpha 7S III е олицетворението на стремежа на Sony да намира решение на проблемите на своите потребители", казва Ян Салмон Леганьор, продуктов маркетинг директор в отдел "Digital Imaging" на Sony Европа. „Ние винаги се вслушваме в отзивите на нашите клиенти, като усилено се стремим да постигнем иновации, надхвърлящи техните очаквания. Няма по-добър пример за това от тази нова камера. Чрез комбинацията на класическата за серията S чувствителност с набор от функции, ниво на производителност и потребителско изживяване, което е просто ненадминато на днешния пазар - и във всички ценови сегменти - Alpha 7S III отваря нов свят на възможности за днешните създатели на съдържание. "

Системната архитектура на новия Alpha 7S III е изцяло преработена, за да осигури изключително заснемане на видео и снимки. Напълно новият 35-милиметров 12-мегапикселов (приблизително ефективни пиксели) пълноформатен Exmor RTM CMOS сензор със задно осветяване, използва набор от съвременни техники за улавяне на светлина, за да се осигурят висока чувствителност и ниски нива на шум, което позволява на потребителите да снимат при ниска осветеност, без да се нуждаят от големи осветителни тела. Освен подобреното качество на изображението, за първи път в камера от серия S, новият сензор включва система за автоматично разпознаване на фазата във фокалната равнина. В допълнение на новия сензор, Alpha 7S III предлага и нов процесор за обработка на изображения BIONZ XR TM, който осигурява до осем пъти по-голяма мощност на обработка, минимизира закъсненията при обработка, намалява „rolling shutter" ефекта до три пъти и подпомага много от отличителните характеристики на камерата. Новата система включва най-яркият и най-големият в света OLED електронен визьор с 9.44 милиона точки. Освен това Alpha 7S III е първата в света камера с двоен CFexpress Type A слот за носител, който позволява високоскоростен пренос на данни като запазва компактния размер.

Решения за работен процесна професионално ниво

Alpha 7S III предлага 4K запис до 120 кадъра в секунда, 10-битова дълбочина на цвета с 4:2:2 цветна подсистема, създавайки зашеметяващ видеозапис. Новата камера предлага и по-гъвкав и ефективен постпродукционен работен процес с разнообразни усъвършенствани режими на запис на филми като All Intra запис и MPEG-H HEVC / H.265 видео кодиране (XAVC HS TM). Alpha 7S III улеснява интегрирането на видеозаписи с други професионални видеокамери, като предоставя три настройки за цветова гама: S-Gamut, S-Gamut3 и S-Gamut3.Cine. Използвайки S-Gamut3 или S-Gamut3.Cine, потребителите могат лесно да съпоставят кадри, заснети на Alpha 7S III, с кадри, заснети от други професионални видеокамери, за да опростят постпродукционния процес. В допълнение, Alpha 7S III поддържа крива на гамата S-Log3, както и нов профил на заснемане HLG (Hybrid Log-Gamma), за минимална постпродукция. Освен това Alpha 7S III поддържа 16-битов RAW изход към външен рекордер чрез HDMI Type-A, предлагайки допълнителна гъвкавост след продукцията.

Подобрено качество на изображението
Новият CMOS сензор за изображение и BIONZ XR TM процесор за обработка на изображения в Alpha 7S III осигурява легендарната за серията S чувствителност със значително усъвършенствано цветово възпроизвеждане и текстуриране за подобрено цялостно качество на изображението. Базовото ISO е пониженo до 80, което води до нормален обхват от 80-102400 (разширяващ се до 80-409600 за видео и 40-409600 за снимки), за да се осигури по-гъвкаво ISO плюс широк динамичен диапазон с нисък шум при всички настройки. Той предлага подобрено качество на изображението с редукция на шума с приблизително 1 стоп при средна и висока чувствителност.
Цветовете и текстурите на растенията, човешката кожа и други се възпроизвеждат идеално и последователно, без да бъдат зависими от източниците на светлина. Плавното възпроизвеждане на градацията също е усъвършенствано за по-добре изглеждащи тонове на кожата. Освен това то подобрява работата на AWB (автоматичния баланс на бялото), където нов сензор за „Видима + IR светлина" помага да се постигне по-прецизен баланс на бялото при изкуствено осветление, включително флуоресцентни и LED светлини.

Гъвкава оперативност
Подобрен автофокус за хибридна употреба

За първи път в камера от серия Alpha 7S, Alpha 7S III предлага бърз хибриден автофокус, комбинирайки контрастно и фазово разпознаване, като му дава възможност да проследява обектите в широк диапазон с изключителна скорост и прецизност, дори при използване на плитка дълбочина на фокус. Постигането на прецизен и тих фокус е възможно с обективите E-mount на Sony.

Високотехнологичните функции Real-time Eye AF и Real-time Tracking са идеални за среда с много движение, за да се поддържа постоянен фокус върху желания обект. Благодарение на новия процес за обработка на изображения, усъвършенстваният AF върху очи в реално време на Sony подобрява ефективността на откриване с 30% в сравнение с предишната система. Той гарантира точно и надеждно разпознаване, дори когато обектът гледа настрани. Проследяването в реално време сезадейства просто чрез докосване на обекта на екрана. Едновременно с това, AF върху очи в реално време се активира при откриване на око.

Гъвкави настройки за автоматично фокусиране при заснемане на видео
Въз основа на отзивите на потребителите, камерата включва няколко функции за автофокус за професионална употреба, включително скорост на AF Transition в седем настройки и пет настройки за чувствителност на AF Subject Shift, което позволява на потребителя да персонализира колко бързо AF ще превключи или остане заключен върху избрания обект. Проследяването чрез докосване позволява на потребителя не само да започне проследяване в реално време, но и да композира и снима, докато използва гимбал или докато снима самостоятелно. Вече е възможно да фокусирате с докосване по време на режим на ръчен фокус на LCD екрана или дистанционно от приложението Imaging Edge Mobile.

Нова система за отвеждане на топлината
Дизайнът на Alpha 7S III е преработен, за да осигури ефективно отвеждане на топлината и да предотврати прегряване - дори и при продължителни сесии с непрекъснато записване при 4K 60p 10-битов 4:2:2 видеоклип за повече от един час. Новоразработеният уникален механизъм поддържа температурата на сензора и процесора в нормалните им експлоатационни диапазони, предотвратявайки прегряване, като същевременно се запазва компактният размер на тялото.

Функции за асистиране при видеозапис

Alpha 7S III е първата камера от серията Alpha, включваща Active Mode с интегрираната в корпуса 5-осова стабилизация на изображението за ситуации, които са изключително трудни за заснемане от ръка.
Това е и първото E-mount тяло от серията Alpha, което разполага със задно и странично отваряне на екрана, перфектно за фотосесии, видеозаснемане с помощта на гимбал, заснемане от сложни ъгли и други. Екранът се върти настрани, нагоре и надолу и разполага с 3,1 тип LCD монитор с 1,44 милиона точки с тъч панел, за добра видимост дори и при висока осветеност на открито.

В допълнение, Alpha 7S III предлага селекция от нови Creative Look ефекти с 10 предварителни настройки, които могат да се използват както за снимки, така и за видеоклипове, улеснявайки създаването на различни настроения директно във фотоапарата. Предварителните настройки могат да се използват директно или да бъдат персонализирани от потребителя.

Към така наречения Multi Interface (MI) Shoe на камерата е добавен цифров аудио интерфейс за по-ясни аудио записи от съвместим външен микрофон на Sony. Използван с Alpha 7S III, XLR-K3M XLR Adaptоr Kit осигурява допълнителна възможност за 4-канален 24-битов цифров аудио запис за първи път в камера от серия Alpha. Подобно на други аксесоари за MI Shoe, не се изискват никакви кабели или батерии, които да възпрепятстват неограничена свобода при видеозаснемането чрез Alpha система.

Допълнителните функции за асистиране при видеозапис включват преработен дисплей с удебелена, ясно видима червена рамка, която сигнализира, че записът е в ход дори когато камерата е монтирана на статив или гимбал, персонализирани настройки за увеличение, регулируем баланс на бялото по време на запис, въртене на дисплея, интервално заснемане, както и извличане на снимки от филми и др.

Изумителни възможности за фотография
Alpha 7S III разполага с бърза хибридна AF система със 759 фазови точки, покриващи 92% от сензора. Също така, камерата може да постигне висока точност на AF ​​за прецизно и надеждно фокусиране на светлината до EV-6, когато обектите трудно се виждат ясно дори с просто око. Непрекъснатото снимане със скорост до 10fps или 8fps в live view режим (преглед в реално време) е възможно механично или електронно за повече от 1000 некомпресирани RAW изображения.

Alpha 7S III притежава първия в света електронен визьор с 9.44 милиона точки (прибл.), тип 0.64 Quad-XGA и OLED дисплей с усъвършенствана оптика, която осигурява най-високата разделителна способност в този клас. Alpha 7S III предлага 0.90x увеличение на визьора, диагонално зрително поле 41°, височина 25 мм и минимално изкривяване от край до край. Освен това, той е устойчив на прах, мъгла и влага, с изключително бърза обратна връзка и разполага с превключващи се настройки за различни видове режими. Всеки аспект на визьора Alpha 7S III е проектиран и усъвършенстван за професионален работен процес.

За пръв път цифрова камера на Sony, Alpha 7S III, включва HEIF (High Efficiency Image File Format), позволяващ плавни 10-битови градации и усъвършенствана технология за компресиране и поддържане на качеството на изображението, като същевременно намалява значително размера на файла и спестява място за съхранение. Снимките в този формат могат да се възпроизвеждат на съвместим телевизор Sony HDR (HLG) чрез директна HDMI връзка от Alpha 7S III, предоставяйки реалистично изображение на картината.

Универсален дизайн, създаден за професионалисти
CFexpress Type A слот за карти, който позволява високоскоростен пренос на данни
За първи път в света, Alpha 7S III разполага с два съвместими слота CFexpress Type A, които поддържат UHS-I и UHS-II SDXC/SDHC карти. Той позволява високоскоростен пренос на данни, като същевременно дава възможност тялото на камерата да остане компактно по размер. Картите CFexpress Type A са идеално пригодени за високоскоростно непрекъснато заснемане на RAW изображения, както и за запис на 4K 120p видеа с високи битови скорости. По този начин се подсигурява скорост на запис от ново поколение, която може бързо да изчисти буферната памет на камерите, създаващи голям обем снимки и видеозаписи. Възможен е високоскоростен пренос на данни към компютър, който е около 1,7 пъти по-бърз от този на SD карта. Двойните слотове могат да бъдат настроени в режим на щафетен запис за продължително непрекъснато записване дори на данни с висока битова скорост.

Преработена система от менюта с подобрен сензорен екран
Alpha 7S III разполага и с преработена структура на менюто за по-лесна навигация работеща с докосване, предлагаща по-бърз и по-интуитивен контрол. Създателите на съдържание, които заснемат снимки и видео, вече могат да запазят отделни настройки за по-бърз преход между двете.

Високата надеждност дава на създателите на съдържание нова свобода
Професионалистите се нуждаят от нещо повече от просто усъвършенствани функции и производителност. Също така, са им неоходими надеждност и издръжливост, които се изискват от всеки професионален фотоапарат. Alpha 7S III разполага с преработен захват за по-голям комфорт и сигурност, подобрена функция за отстраняване на прах, плюс устойчивост на прах и влага, която увеличава надеждността в екстремни условия. Той включва издръжлив, надежден HDMI Type-A конектор и е първият фотоапарат от серията Alpha, който поддържа USB PD (Power Delivery). По този начин се позволява да се подава по-висока мощност от външен източник, така че потребителят да може да продължи записа по-дълго с минимално изразходване на заряда от вътрешната батерия.

Разширена свързаност за професионална работна среда
Alpha 7S III е проектиран и конфигуриран да послужи на фото-и видео журналисти, както и на спортни фотографи, които трябва да предоставят снимки или видеа възможно най-бързо, чрез различни опции за свързване. Камерата поддържа 5GHz /2.4GHz безжична LAN (IEEE 802.11ac) връзка и предлага MIMO (multiple-input and multiple-output) за подобряване качеството на комуникация чрез използване на множество антени. Alpha 7S III е двойно по-бърз в сравнение с Alpha7R IV. Поддържа нова версия за USB свързване към смартфон. Когато сте свързани към 5G (5-то поколение технологичен стандарт за клетъчни мрежи) съвместимо устройство, като смартфона Sony Xperia 1 II, чрез USB кабел, е възможно да използвате 5G мрежата за бърз и стабилен FTP пренос на данни. Друг метод за стабилен и бърз FTP пренос на неподвижни изображения и видео е възможен посредством USB и високоскоростна кабелна LAN връзка. Предоставен е и USB Type-C TM конектор, който поддържа бърз пренос на данни SuperSpeed ​​USB 5Gpbs (USB 3.2), което позволява високоскоростна PC Remote връзка за пренос на данни, като по този начин се подсигурява безпроблемно управление на големи файлове с изображения.

Цени и наличност
Новата пълноформатна камера със сменяеми обективи Alpha 7S III ще бъде налична в Европа през септември 2020 г. на цена от приблизително 4200 евро.