Григор Димитров ще участва на турнира в Синсинати
Секция: СПОРТ
29 Юли 2020 09:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров ще участва на турнира в Синсинати

/КРОСС/ Григор Димитров е подал заявка за участие на Мастърс 1000 турнира по тенис в Синсинати от 22 август, който тази година ще се проведе в Ню Йорк. В списъка от тенисисти, които са декларирали, че ще играят, са 8 от първите 10 в ранглистата, сред които лидерите Новак Джокович (Сърбия) и испанецът Рафаел Надал. Липсват само третият Роджър Федерер (Швейцария) и деветият Гаел Монфис (Франция). Димитров е победител в Синсинати от 2017 г.

Същевременно домакините на два турнира от Големия шлем са информирали тенисистите, че ще се организират по план. Откритото първенство на САЩ започва на 31 август, а "Ролан Гаро"с във Франция е от 27 септември.

Вчера Григор Димитров, който се пребори с коронавируса, коментира евентуалното си участие в САЩ: "Всички все още си задават много въпроси, а отговорите са малко. Като за карантината например. За мен е важно как се чувствам физически. От гледна точка на психиката не ми е проблем да го направя. Но ми изглежда много амбициозно да кача 3 килограма за 3 седмици, за да играя в Синсинати и в три от пет сета на US Open. Има дни, в които се чувствам добре и мога да тренирам по-дълго. Но в други моменти се чувствам изпразнен. Това са елементи от един процес".