Уикенд туризмът ще остане модел на почивка за българите и след коронавируса
Секция: Туризъм
29 Юли 2020 10:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уикенд туризмът ще остане модел на почивка за българите и след коронавируса

/КРОСС/ В студиото на „Тази сутрин" Поли Карастоянова, каза че прогнозата е, че „уикенд туризмът" ще остане модел на почивка на българите и след коронавируса. Това вероятно се дължи на финансово-икономическите параметри на българските граждани и промененият режим на работа, добави тя.

Карастоянова добави, че все по-често българинът избира дългият почивен уикенд или от петък до неделя за своята почивка на морето.Тя коментира и цената на туристическия продукт: Тя е компонента, не зависи само от цената на плажните услуги и хранителните продукти, дали искаме да е евтин туристическият ни продукт, бяхме в класацията на най-евтина туристическа дестинация и искахме да излезем от нея. Важно е дали наистина трябва да се намалят цените на туристическите продукти, или да се повиши изискванията за качеството и предлагането, което получаваме, обясни Карастоянова.

Според нея мярката за субсидиране на чартърните полети е директна, но е закъсняла комуникацията в международен план. „Мярката като идея беше формулирана в средата на май месец, преди да изтече, не беше прецизно формулиране, беше променяна, прегласувана, получи нотификация от Брюксел тази заповед и възможността да се използва закъсня с 2 месеца, което не означава, че няма да покрие разходи на туроператори и на авиокомпания, закъсня международната комуникация, че България предлага тази мярка", коментира изп. директор на Националния борд по туризъм.