Пътят за Хисар ще бъде готов до средата на август
Секция: Автомобили
29 Юли 2020 17:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пътят за Хисар ще бъде готов до средата на август

/КРОСС/ Предсрочно ще бъде завършен ремонтът на пътя за Хисар в участъка Черничево - Дуванлии, стана ясно при днешната инспекция на дейностите, предаде Радио Пловдив.

Там пристигнаха областният управител Дани Каназирева, шефът на Областно пътно управление - Пловдив инж. Йордан Калев, представители на фирмата изпълнител и на местните власти. Заложеният срок за изпълнение е до септември тази година, но той ще бъде съкратен до средата на август, съобщи Дани Каназирева.

Около 5,5 млн. лв. ще инвестира Агенция „Пътна инфраструктура" в ремонта на 9-километровия участък.

Ремонтът предвижда усилване на пътната основа, полагане на нови асфалтобетонови пластове, попълване на банкети, подобряване на отводняването, монтиране на нови мантинели и пътни знаци.

Заради ремонта от днес е ограничено движението по отсечката. Трафикът преминава по обходния маршрут Житница - Ново Железаре - Старо Железаре - Черничево и обратно.

Следващият обект, който започва веднага след завършването на този, е изграждането на близкия пътен надлез, за коетов момента скоростно се извършват процедури по отчуждаване и приобщаване на съседни площи, добави областтият управител Дани Каназирева.