Приключва раздаването на изравнителните сметки за парно в София
Секция: ИКОНОМИКА
29 Юли 2020 14:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приключва раздаването на изравнителните сметки за парно в София

/КРОСС/ По информация на топлинните счетоводители - изравнителни сметки за периода 1 май 2019 - 30 април 2020 година са изготвени и тяхното раздаване вече приключва, обяви пред "Фокус" говорителят на дружеството Елизабет Павлова.

Тя отбеляза, че "Топлофикация София", която също е топлинен счетоводител, е приключила с раздаването на изравнителните сметки на 32 хиляди потребители, които имат прогнозни сметки, и сега получават годишна изравнителна сметка.

"Тук трябва да отбележа, че около 3 хиляди от нашите потребители са на ежемесечен реален отчет и поради тази причина не получават годишни изравнителни сметки. "Топлофикация София", както и останалите топлинни счетоводители предлагат на всички клиенти услугата ежемесечен дистанционен отчет с оглед максимална точност и преди всичко удобство на потребителите", отбеляза Павлова.

Ежемесечният отчет осигурява реалните сметки за отопление и топла вода, а не прогнозни. Освен това не е необходим достъп до апартаментите, избягва се и елементът човешка грешка при отчитането.