За втора поредна година CineLibri стартира Huawei Smartphone Film Festival 2020 за късометражни филми, заснети с Huawei P40 Pro
Секция: Технологии
29 Юли 2020 15:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За втора поредна година CineLibri стартира Huawei Smartphone Film Festival 2020 за късометражни филми, заснети с Huawei P40 Pro

Александър Станишев, Яна Титова и Ваня Николова търсят добри сценарии, на които да помогнат да оживеят на голям екран

/КРОСС/ След изключително успешното първо издание на Huawei Smartphone Film Festival 2019, организаторите от известния кино фестивал CineLibri, съвместно с HUAWEI и медийната подкрепа на АртАкция, обявяват старт на набирането на кандидатури за тазгодишното, второ поредно издание. Петима финалисти ще имат шанс да превърнат идеята си в истинско кино с помощта на Huawei P40 Pro, като техни лични ментори в целия процес ще бъдат доказани професионалисти в сценария, режисурата и кинематографията в лицето на Ваня Николова, Яна Титова и Александър Станишев. А всички фенове на киното ще могат да се включат в онлайн уъркшопи, в които тримата ментори, участващи и в журито на фестивала, разкриват част от своя опит и как всеки може да се впусне в голямото приключение на кино продукцията.

Всички участници, които имат интерес в областта на киното и искат да станат част от Huawei Smartphone Film Festival 2020, могат да го направят като изпратят трийтмънт за късометражен филм на адрес huaweifilmfest@cinelibri.com до 2 страници, 12pt, Arial, придружен от биография и портфолио (ако е налично) до 17 август, понеделник, включително.

Сред тях журито ще избере и обяви на 20 август 5 участници, които ще се впуснат в приключението да създават кино с помощта на Huawei P40 Pro.

Всички подробности и новини за тазгодишния фестивал могат да бъдат открити в специалната секция Huawei Film Fest на уеб сайта atrakcia.bg. Там може да научите повече за критериите на оценяване, да получите съвети за писане на трийтмънт, интервюта с миналогодишните победители и още интересни материали, които предстоят да бъдат публикувани. Актуални новини за инициативата ще бъдат публикувани и във Facebook събитието Huawei Smartphone Film Festival 2020 за късометажни филми, заснети с Huawei P40 Pro.

В atrakcia.bg ще бъдат обявени и петимата финалисти, които ще получат Huawei P40 Pro, за да реализират филма си, под менторството и наставленията на екипа и журито. Той трябва да е с дължина от 4 до 10 минути и да бъде изпратен до 15 септември на huaweifilmfest@cinelibri.com.

Финалистите и победителите ще бъдат избрани от жури в следния състав:

Александър Станишев
 

Той е един от най-известните български оператори. Снимал е над 250 реклами, американският филм Touched With Fire с Кейти Холмс, продуциран от Спайк Лий. Познаваме работата му и от филмите "Вяра, любов и уиски", "Маймуна", сериалите  "Стъклен дом", "Под Прикритие", "Дървото на живота", "Връзки”, "Столичани в повече", "Денят на бащата". Документалният филм "Тайният живот на Вера" е селектиран в Camerimage 2019, Sundance 2019 и Berlinale 2019. Александър Станишев е носител на награда за операторство от фестивала в Сламданс 2012 в САЩ, има няколко фотографски изложби и е бил част от Vienna PhotoBook Festival.

Яна Титова
 
Яна Титова е актриса и режисьор, чието име се нарежда сред това на най-добрите млади актриси и режисьори. Играла е на сцената на Народен театър "Иван Вазов" и Младежки театър "Николай Бинев", снима се във филма "Кецове", "Стъпки в пясъка, "Лов на дребни хищници" и още. Носителка е на награда "Аскеер", на награда за най-добра женска роля на Българската филмова академия, на Златна роза за поддържаща роля. Завършва престижния “Талант кампус” - част от паралелните програми на “Берлинале”. Яна е автор е на документалния филм "88MHz", с който печели награда на публиката на фестивала Master of Art. Пълнометражният дебют на Яна "Доза щастие" се превърна в един от най-успешните български съвременни филми, а почитателите на "Откраднат живот" могат да се насладят на работата й не само като режисьор, но и пред камера.

Ваня Николова

Тя е сред най-известните сценаристи у нас и драматургичен консултант на множество сценарии. Сценарист е на телевизионното предаване "Сблъсък“, главен редактор на италианското списание MAX, главен сценарист на сериала "Под прикритие", "Връзки", "Четвърта власт". Носител е на няколко награди за най-добър български сериал и е сценарен консултант на филма "Котка срещу стената", част от програмата на фестивала в Локарно.

Това звездно жури се допълва от Жаклин Вагенщайн, управител и куратор на кинофестивала Cinelibri, и Лонгруи Циу, генерален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония.

Мечтата на всеки, занимаващ се с кино, е да види филма си на голям екран. Това ще се случи на специална церемония в Парка на Военната Академия в София на 24 септември от 19 часа.

Зрителите ще имат възможност да се насладят на петте филма на финалистите и едновременно с тях да научат кои са големите победители в Huawei Smartphone Film Festival 2020.

Победителят ще получи устройство Huawei P40 Pro, почетна статуетка, грамота, излъчване на филма на специалната ни церемония, комуникация в онлайн каналите на CinelLibri и Huawei, както и намаление на стойност 30% върху всички книги на Колибри.

Класираните на второ и трето място участници ще получат устройство Huawei P40 Pro, излъчване на филмите им в Парка на Военна академия, грамоти, комуникация в онлайн каналите ни, намаление на стойност 30% върху всички книги на Колибри;

А всички финалисти, които предадат готов късометражен филм, заснет с Huawei P40 Pro, ще получат 30 % намаление върху всички книги на Колибри, излъчване на филмите им в Youtube канала на Huawei и несравнимото преживяване да видят филма си на голям екран, като кулминация на процеса на създаването му с безценната помощ на тримата професионални ментори.