МК може да кандидатства за ремонт на Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Юли 2020 11:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МК може да кандидатства за ремонт на Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино

Средствата са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж"

/КРОСС/ С изменение на Насоките за кандидатстване по процедура „Култура и спорт в училище" на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 ще бъде предоставена възможност Министерството на културата да подаде проектно предложение за ремонт и преоборудване на Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино. Това става възможно чрез осигуряването на над 730 хил. лв. от управляваната от МРРБ оперативна програма. Крайният срок за подаване на проектно предложение е 23 октомври 2020 г.
С европейски пари по процедурата вече се модернизират Националното училище по изкуства „Добри Христов" в гр. Варна и Националното училище по фолклорни изкуства в гр. Котел. От системата на Министерството на младежта и спорта са финансирани ремонтите на спортните училища „Георги Бенковски" в гр. Варна, „Майор Атанас Узунов" - Русе и „Ген. Владимир Стойчев" - София. В процес на оценка е и проект за модернизиране на спортно училище „Юрий Гагарин" в Бургас
До момента направените инвестиции за образователна инфраструктура по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 са в размер на над 566 млн. лв., като по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие" са финансирани 39 проекта, за които са предоставени близо 354 млн. лв. безвъзмездни средства, а по приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура" са сключени 58 договора, безвъзмездната финансова помощ по които е близо 213 млн. лв.
С изпълнението на проектите в рамките на Приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура" е предвидено да бъдат обновени над 120 общообразователни и професионални училища, спортни и културни училища, в които се обучават над 68 хил. ученици. Общо 13 висши учебни заведения в страната изпълняват проекти, насочени към ремонт, обновяване и модернизация на образователната инфраструктура, включително осигуряване на специфично лабораторно оборудване.
Допълнителна информация и документация за участие в процедурата могат да бъдат намерени на интернет страницата на МРРБ.