Георги Терзийски: Земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си и след модернизацията на пътя Мездра - Ботевград
Секция: Автомобили
30 Юли 2020 12:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Терзийски: Земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си и след модернизацията на пътя Мездра - Ботевград

/КРОСС/ Земеделските стопани от Новачене ще имат достъп до нивите си и след модернизацията на път I-1/Е79/ Мездра - Ботевград. Това подчерта председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Георги Терзийски на срещата си със заместник-кмета на Ботевград инж. Цветелин Цветков и Иван Димитров от земеделска кооперация „Новачене". В нея участва и инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.
Пътищата се строят, за да улесняваме пътуването на хората и достъпът до обработваемите земи, а не да ги затрудняваме и няма да го допуснем, подчерта Терзийски. Проектът за лот 1 в района на с. Новачене предвижда изграждането на пътен възел „Новачене" при 185-ти км при пресичането с общинския път с. Новачене - с. Боженица. Чрез този пътен възел ще се осъществява връзката на пътуващите по път I-1 с прилежащите населени места и с общинската пътна мрежа в община Ботевград. Земеделските стопани ще имат достъп до имотите, чрез пътния възел „Новачене", преминаващ през кръстовище за вилната зона на с. Новачене и последващо включване в стар селски път, водещ към земеделските имоти.
В диалог с община Ботевград и кметовете на отделните населени места АПИ търси и предлага варианти по всеки възникнал казус, за да се приложат най-добрите технически решения в процеса на строителството и в полза на гражданите, посочи Терзийски. Заместник-кметът на Ботевград също подчерта, че съвместно пътна администрация и местна власт трябва да си помагат, за да се реализира един важен за Северозападна България инфраструктурен проект, какъвто е скоростният път Мездра - Ботевград.