Сладоледен фестивал в Бургас този уикенд
Секция: ЛЮБОПИТНО
30 Юли 2020 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сладоледен фестивал в Бургас този уикенд

/КРОСС/ Какъв по-приятен начин да се разхладите от свеж леденостуден сладолед, а точната дестинация следващите дни е Бургас, защото тук ще се проведе Фестивал на сладоледа. Той е част от тематичните уикенди, организирани от Община Бургас в подкрепа на туристическия сезон.Организатори на сладоледения фест са Община Бургас, МТСП и Пристанище Бургас.

Сладоледи от цял свят с традиционни и екзотични вкусове могат да се опитат във фестивалната зона на Пристанище Бургас от днес до неделя.

В "сладоледеното градче" ще бъдат разположени шатри на участие бургаското джелато Pozzeti, Yellow cat gelato - град Поморие, Raffy ice cream, сладкарска верига "Роза", сладоледен салон "Gelati", сладоледи "Нестле" и сладоледи "Cremona".

Не пропускайте и възможността да пробвате островния сладолед със смокини на о-в Св. Анастасия, джелатото с вкус на бира на Papa Beer или бутикувите изкушения на The Crazy Family.

Уикендът е подходящ да посетите DJ хаус, дръм енд бейс партита на открито на парк "Росенец"/до хижа "Странджа"/ или да разгледате Пясъчния фестивал, експозициите на тропически пеперуди във Флората и на рибки и морски обитатели от цял свят и змии в Казиното, както и концерта на Милица Гладнишка и Михаил Йосифов Секстет " Живот като на кино" в петък в Летния театър, и още много предложения за изложби, постановки и други атракции.

По време на Сладоледен фестивал ще бъдат представени две социални предприятия от региона - Сдружение "Онкоболни и приятели" - Бургас и "Морски знаци" - Бургас. Техните изключително успешни проекти се превърнаха в емблема за програмите на Министерството на труда и социалната политика.