Подпомагат превозвачите с 30 милиона лева
Секция: Автомобили
30 Юли 2020 12:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Подпомагат превозвачите с 30 милиона лева

/КРОСС/ Българските превозвачи ще бъдат подпомогнати. За тази цел са заделени 30 млн. лева. Това обяви в парламента икономическият министър Лъчезар Борисов. Мярката той ще обсъди по-късно днес колегата си - ресорният министър Росен Желязков.

Пред депутатите Борисов начерта основните приоритети на икономическото министерство и ги увери, че на всеки две седмици ще се прави отчет.
Една от мерките за преодоляване на последиците от КОВИД-19 е насърчаването на инвеститорите. За подпомагане на 56 предприятия са предвидени 18,5 млн. лева.

Мерките на правителството са в два пакета - едните са социално-икономически, които са изцяло финансирани от бюджета. Те са в размер на 1,163 млрд. лeвa. Има и една втора група от мерки, които са за 1,8 млрд. лeвa.

По-рано тази седмица икономическият министър обяви на пресконференция, че министерството и бизнесът са постигнали съвпадения по мерките на 85-90%. Останали някои отворени теми, които ще бъдат изчистени следващите 2-3 дни. Открива се също горещ телефон за сигнали.