Росен Желязков: Близо половин милиард лева ще бъдат инвестирани в жп участъка Костенец - Септември
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Юли 2020 16:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Росен Желязков: Близо половин милиард лева ще бъдат инвестирани в жп участъка Костенец - Септември

/КРОСС/ Близо половин милиард лева ще бъдат инвестирани в жп участъка Костенец - Септември. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията по време на първата копка на жп гара Белово по проекта „Модернизация на железопътен участък Костенец-Септември".

„Един труден участък от 25 км, в който има всичко, което железопътната инфраструктура предполага - железен път, телекомуникации, сигнализации, съоръжения, мостове, тунели, подлези, надлези и т.н.", съобщи Росен Желязков. Министърът отбеляза, че е предизвикателство за кратък период да изградим връзката София-Пловдив и да я добавим към почти изградената жп линия Пловдив-Бургас, както и към Свиленград. По този начин жп инфраструктура ще се превърне в най-удобното, най-екологосъобразното и най-модерното средство за придвижване на голяма част от хората и голяма част от товарите, допълни още министър Желязков.

„Доволни сме и благодарни, че модернизираме инфраструктурата на България, която от десетилетия наред не е подновявана, с европейски ресурс. Благодарен съм на нашите европейски партньори от Механизма за свързване на Европа, благодарен съм и на колегите, които в този не лек момент правят невъзможното. По този начин наваксаме всички затруднения, които изпитахме по нелекия път за управление на ресурсите в този програмен период, заяви транспортния министър.