Москва не разполага с пълна информация за арестите на руснаци в Минск
Секция: Русия
30 Юли 2020 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Москва не разполага с пълна информация за арестите на руснаци в Минск

/КРОСС/ Москва не разполага с пълна информация за случилото се в Минск, където бяха задържани над 30 руски граждани, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Арестуваните са предполагаеми членове на руската частна военна компания „Вагнер".

По думите на Песков засега е известно, че в Беларус са задържани 33 граждани и още двеста се издирват.

„Няма информация за извършени от тях противоправни действия, които биха могли да станат причина за задържането", уточни той и добави, че не е планиран телефонен разговор между президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко по този въпрос.

Говорителят на Кремъл изрази надежда, че скоро в Москва ще бъде получена по-подробна информация за инцидента. Тази сутрин в беларуското министерство на външните работи беше извикан руският посланик в Минск Дмитрий Мезенцев.

Руснаците бяха арестувани вчера в санаториум край столицата. По предварителна информация задържаните са членове на частната военна компания „Вагнер", която се свързва с близкия до Кремъл олигарх Евгений Пригожин. Те са заподозрени в подготовката на терористични атентати, съобщи по-рано секретарят на Съвета за сигурност на Беларус Андрей Равков.