Създават нова система за психофизиологичен подбор за руската армия
Секция: Русия
31 Юли 2020 08:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Създават нова система за психофизиологичен подбор за руската армия

/КРОСС/ Специалистите от Фонда за перспективни изследвания (ФПИ) разработват нова система за подбор за руската армия, основана на дълбоко проучване на психофизиологичните функции, заяви Андрей Григориев, генерален директор на фонда.

Сега ФПИ разработва перспективни технологии, за да обезпечи професионалната надеждност на военния персонал. "Според концепцията на проекта се предвижда създаването на нова система от обективни методи за дълбоко изследване на психофизиологичните функции на военните специалисти, които съставляват биологичната основа на успешната професионална дейност в различни условия - от дълга монотонна работа до ситуации, изискващи незабавни решения в условия на силен стрес и заплаха за живота", цитира ТАСС думите на Григориев, който уточни, че работата по проекта се планира да започне през следващата година.

Според него подобна перспективна система за задълбочена оценка на психофизиологичния портрет на човек ще осигури качествения професионален подбор на военнослужещите. Освен това програмата за обучение на военни специалисти ще бъде персонализирана, пише в. "Взгляд".