Стартира ремонтът на Околовръстния път на Исперих
Секция: Автомобили
31 Юли 2020 17:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стартира ремонтът на Околовръстния път на Исперих

/КРОСС/ На 4 август /вторник/ стартира ремонтът на Околовръстния път на Исперих. Това са 5 км второкласна и третокласна мрежа в участъците от път III-205 Разград - Исперих - Стефан Караджа и път II-23 Русе - Кубрат - Исперих - Дулово в урбанизираната територия на града. Инвестицията от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура" е за над 4,7 млн. лв.

Ремонтът на път III-205 от Разград - Исперих - Стефан Караджа" /от км 31+281 до км 31+935/ съвпада с улица „Васил Левски" в гр. Исперих. Дължината на участъка е 0,6 км. Ще се ремонтира и път II-23 Русе - Кубрат - Исперих - Дулово /от км 78+753 до км 82+932/, който съвпада с улиците „Никола Вапцаров", „Васил Левски", „Христо Смирненски", „Ахинора" и „Арда" в града, с обща дължина 4,1 км.

Двете отсечки са с висока интензивност на движение и от голямо социално и икономическо значение за региона. Всекидневно се използват от множество граждани за достигане до работните им места и автобуси. Проектът предвижда нова асфалтобетонова настилка и бордюри. Ще бъде възстановено отводняването чрез почистване на канафките, повдигане на дъждоприемните шахти и др. Отсечката ще е с обновени пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Ремонтно-възстановителните работи ще се изпълняват поетапно, а движението ще се извършва в една лента. Трафикът по ул. „Ахинора" ще се ограничи изцяло за времето на ремонта поради по-тесния габарит на пътя. Ще се пропускат само автомобили на спешна помощ, обслужващи близката болницата. Останалите моторни превозни средства ще се пренасочват по обходен маршрут през улиците „Гео Милев" и „Димитър Полянов".

Ремонтните дейности се изпълняват от дружеството, с което АПИ има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Разград. Срокът за изпълнение на строителните дейности е до края на ноември т.г.