Лейди Гага и Ариана Гранде с най-много номинации за наградите на MTV
Секция: Шоубизнес
31 Юли 2020 19:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лейди Гага и Ариана Гранде с най-много номинации за наградите на MTV

/КРОСС/ Лейди Гага и Ариана Гранде водят по номинации за видео музикалните награди на MTV, които въвеждат две нови категории за изпълнения на живо под карантина и музикални клипове, заснети в домашни условия по време на коронавирусната пандемия, съобщават Асошиейтед прес и Контактмюзик.

Двете изпълнителки са с по девет номинации, в това число седем за дуетното им парче "Rain On Me", сред които за най-добро видео на годината, песен на годината, най-добро сътрудничество.

Лейди Гага освен това е номинирана в категориите за изпълнител на годината и най-добро карантинно изпълнение.

Ариана Гранде не е номинирана в никоя от индивидуалните категории. Останалите й две номинации са отново в категорията за най-добро сътрудничество, както и най-добро видео, заснето в домашни условия, за съвместното й парче "Stuck with U" с Джъстин Бийбър.

С по шест номинации, сред които в топ категорията за видео на годината, следват Били Айлиш и Уикенд,

Южнокорейската кей-поп формация Би Ти Ес е с три номинации, всички от които за хитовия им сингъл "ON".

Сред останалите номинирани в категорията за видео на годината са Еминем в сътрудничество с Джус Уърлд, Фючър в сътрудничество с Дрейк и Тейлър Суифт.

Сред претенденти за приза за изпълнител на годината са също Да Бейби, Джъстин Бийбър, Меган дъ Стелиън, Уикенд и Пост Малоун.

Шоуто за видео музикалните награди на MTV ще бъде излъчено на 30 август от центъра "Барклис" в Бруклин. Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви миналия месец, че проявата ще бъде съобразена с всички разпоредби за безопасност, в това число ограничена или отсъстваща публика.