Какво ще е времето през август?
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Август 2020 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какво ще е времето през август?

Още в началото ще има леко захлаждане

/КРОСС/ Посрещаме началото на най-отпускарския месец с типичната лятна жега. През изминалата топла нощ температурите в 3 сутринта бяха най-високи в районите на Пловдив и Сандански, където термометрите удариха 29 градуса. Днес отново ще е горещо, следобед температурите ще са от 31 до 36 градуса, най-високи - в ниските части на Горнотракийската низина и по поречието на Струма.

Атмосферата около и южно от Стара планина обаче е нестабилна с предпоставки за развитие на локални летни бури с краткотраен интензивен валеж, гръмотевици и градушки.

Около крайбрежието облачността ще е променлива с по-голяма вероятност да превали слабо до обяд. Температурите през деня обаче ще са високи от 27 до 29 градуса. Толкова ще показват термометрите и във водата. Вълнението ще е слабо, по-видимо по северните плажове.

В неделя сутринта и около обяд е възможно да превали тук-там из централните и източните райони. Жегата ще е малко по-поносима, но отново следобедните температури ще се колебаят около и над 30 градуса.

Следващата седмица времето ще е августовско и предимно слънчево и горещо. Дневните температури с малки колебания ще се въртят около 30 градуса. Нестабилност в атмосферата с условия за летни бури се очаква около средата на седмицата. Студеният фронт ще докара и риск от градушки.

Още в началото на месеца, около 5 август, ще има леко захлаждане, обясни климатологът проф. Георги Рачев.