Гърция се отваря отново за круизни кораби от началото на август
Секция: Туризъм
01 Август 2020 14:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърция се отваря отново за круизни кораби от началото на август

/КРОСС/ Въпреки че круизните кораби бяха основни места за разпространението на COVID-19, Гърция ще им позволи да акостират по бреговете ѝ от началото на август. Разрешението обаче е под условие, че пътниците могат да представят доказателства за отрицателен тест през предходните 72 часа.

Докато международната круизна индустрия почти се е затворила и е по-тежко засегната от въздушните пътувания, Гърция се стреми да привлече повече туристи в страната това лято, за да помогне за компенсиране на икономическите загуби, причинен от COVID-19.

Министърът на туризма Харис Теохарис обяви, че отново ще се отворят шест круизни пристанища - Пирея, Ираклио, Корфу, Родос, Катаколо и Волос ще се отворят и че ще се извърши произволно тестване.

Министерството заяви, че Теохарис е информирал Международната асоциация на круизните лайнери (CLIA) и трите основни оператора, работещи в Гърция (MSC Cruises, Costa, TUI Cruises), че шестте пристанища ще бъдат отворени за тях, а други по-късно.

Той добави, че „Гърция е първата страна, която реагира на круизния сектор, въвеждайки здравни протоколи, специално за тази форма на туризъм. Здравните процедури, които ще се прилагат на круизните кораби под надзора на гръцките власти, се основават на стандартите на ЕС и са адаптирани към гръцкото законодателство и местните условия."