Протестите, ваксината, Брюксел
Секция: Интервюта
02 Август 2020 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протестите, ваксината, Брюксел

/КРОСС/ Европейските правителства, включително и българското, тези дни започнаха организирано и масирано да вещаят Втора /Трета, Четвърта, Пета/ вълна от корона вирус през есента. По същото време десетки хиляди берлинчани излязоха на улицата срещу карантинните ограничения. Демонстративно без маски. Българите също са на улицата без маски, но по-масово и по-отдавна от германците - те направо блокират жизненоважни градски артерии срещу корупцията на правителството в "Най-корумпираната държава от ЕС", според германската ARD наскоро. В средата на юли Италия се разтресе от протести и улични битки, свързани с наложената им безогледна миграция и последващи карантинни рестрикции за населението по този повод. С прости думи - властите вкарват доказано заразени африканци, а после затягат мерките върху всички италианци. И така нататък, има достатъчно още примери за разклатената Европа.
Запитах се при тази тревожна ситуация на Стария континент какво се случва в столицата му Брюксел? Би трябвало всички институции там да работят на пълен ход и под усещането за почти военно положение.

Хм... От днес в Брюксел няма жива душа из институциите. Европейският парламент излезе във ваканция от 27.07. до 23.08. Следващото заседание на Европейския съвет е чак в средата на октомври. Преди да заминат по скъпите курорти и милионерските си имения чиновниците от Европейската комисия ратифицираха някакво споразумение за насърчаване на търговията с Виетнам. Но не това е интересното, разбира се. В самия край на юли, на 28-и, ЕК подписа договор с американската фармацевтична компания "Гилеад". Тя е за закупуване на антивирусен препарат срещу Ковид-19. Сделката е на стойност 63 млн. евро. Препаратът, според официалния прес-рилийз на сайта на Комисията, ще стигне до 30 000 /трийсет хиляди/ пациенти. Ако сделката за 30 000 души е 63 милиона, можем ли да си представим за какви пари става дума при 1о милиона заразени, да речем.

Всъщност Европейската комисия /нашето ЕС правителство/ ще стане един доста печеливш дилър. Ще купува от "Гилеад" на едни цени с нашите пари и ще ни препродава на други. Това е логиката на сделката поне - няма кой да ни подарява тези лекарства, а всяка здравна каса би рухнала при подобни цени. И ако тези препарати станат задължители при всеки заразен /не говорим за чипиране, 5G и други глупости/, а за общоевропейска политика /Ковид-политика/, омесена със съмнителни европазарни механизми, управлявани от самия Брюксел. Просто ще ни задължат, а който не носи съответния сертификат, постепенно ще отпада от обществото.
Има и още нещо любопитно край въпросния препарат "Ремдесивир" ("Remdesivir"), която вече е пребрандирана като Veklury. Сега ще разберем и защо. Това съвсем не е ново изобретение. Той отдавна е бил подготвян за борба с Хепатит С. Доказано неуспешен е обаче. В началото на 21-и век го пробваха и срещу Ебола. Също - неуспешно. Днес той отново излиза на полето. И никой не може да докаже, че действа срещу Ковид. Но беше спешно лицензиран на 3-и юли за продажба на европейския пазар. Съвсем скоро ще започнат да ни я продават. Отсега, пак според официалния сайт на ЕК, се договарят нови и нови доставки за до края на годината с "Гилеад".

И в това време някои българи си въобразяват, че Европейският съюз ще се намеси в България, за да разобличи корупцията и нередностите в съдебната ни система. Евро-наивници.
Момчетата от Брюксел имат много по-големи планове за нас. До нови срещи след ваканцията им.
След препарата очакваме Ваксината.

От профила на Степан Поляков във Фейсбук