Блокада на пътя Стара Загора - Хасково вече 60 часа
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Август 2020 09:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Блокада на пътя Стара Загора - Хасково вече 60 часа

/КРОСС/ Вече 60 часа е блокиран пътят между Стара Загора и Хасково, където е изходът към магистрала "Тракия". Нощта е преминала спокойно, но протестиращите ще останат на мястото безсрочно, докато не се разреши преминаването им към кръстовището за магистралата. Полицаи и жандармеристи остават там на пост.

Пред БНР една от протестиращите, Искра Михайлова, каза, че никоя институция не е дала обяснение кой трябва да разреши недоволните да направят шествие по магистрала "Тракия" и да се приберат:

"Прехвърлянето от институция в институция на нас ни дойде в повече през тези 60 часа. Ние звъняхме навсякъде, звъняхме и в АПИ, говорихме с полицията, от АПИ казват, че преминаването може да бъде свободно, обезпечено от полицията. От полицията казват - АПИ трябва да разреши това и 60 часа не стана ясно кой може да обезпечи това преминаване, съответно преминаване не се случва. В момента ние се готвим за оставане тук".

За да остане обезпечен от хора лагерът на протестиращите, вече е пуснат график за дежурство на място, съобщиха организаторите.

В интервю за Нова телевизия, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, заяви, че днес ще се срещне с протестиращите.

Полицията в града има съмнения, че шествието няма да е само за час, а ще остане постоянно като блокада, добави Тодоров. По думите му, всеки има право на протест, но не и да блокира цялата държава.