Има проект за около 10 млн. лв. за подпомагане на туроператорите
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Август 2020 13:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Има проект за около 10 млн. лв. за подпомагане на туроператорите

/КРОСС/ Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, министърът на икономиката Лъчезар Борисов и представители на Обединение "Бъдеще за туризма" дават брифинг в Министерство на туризма. В събитието от името на обединението участват Павлина Филипова и Емил Абазов.

Преди седмица обединението поиска среща с премиера Борисов за предотвратяването на масови фалити на туроператорите. Днес той се е срещнал лично с представителите на обединението.

"Обединението настояваше за откриване на грантови схеми за осигуряване на социални схеми за запазване и стимулиране заетостта в сектора. Вече имаме разписан пилотен проект за около 10 млн. лв. и още в петък той беше подаден в оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност". Очакваме оторизация и одобрение от Комитета по наблюдение", заяви министърът на туризма Марияна Николова.

Според нея тези пари са "незабавната глътка въздух, която е особено важна за туристическите оператори и за туристическите агенти".

Вече има и подготвени критерии за кандидатстване за този ресурс.

Във възможно най-кратки срокове желаещите ще могат да подават искане в Министерството на туризма за директно финансиране, като обемът на тези средства не може да надвишава 10% от оборота от предходната година.