Пълни са хотелите в Приморско и Царево
Секция: Туризъм
03 Август 2020 16:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пълни са хотелите в Приморско и Царево

/КРОСС/ Сезонът в община Приморско е добър предвид пандемията, обясни кметът д-р Димитър Германов. Заложихме на рекламна стратегия за привличане на българските туристи, уточни той:
Факт е, че българският турист, за нас, е най-добрият турист. Най-коректен, човек, който почива по най-добрия начин.Сега това, което направихме като стратегически ход през реклами и всичко останало, показва ефект. Да, действително има туристи. Няма как да са пълни хотелите на сто процента при положение, че 70% от туристите са били западни. Имам предвид Чехия, Словакия и Полша, в Китен пък Украйна и Русия. Няма как да достигнем тази цифра, но ние трябва да сме доволни от това, което се случва. Искам да благодаря на всички български граждани, които са предпочели българското Черноморие и разбира се, Приморско и Китен.
В момента в Приморско има и чуждестранни гости. Това са чехи и поляци, допълни Германов.

В Царево сезонът започна още през април, много хора дойдоха и не си тръгнаха, каза кметът на Царево Георги Лапчев. Притесняваме се дори, че има повече туристи от очакваното:
Недоволните са единствено тези, които получават отказ да се регистрират в хотел, защото няма празни места.Така ще е до средата на септември. Дано да няма проблем с тази ужасна болест. Всички виждаме какви са стойностите на заразените. За момента не се отразява на туризма. Напротив, туризмът в същинското Южно Черноморие протича по брилянтен начин. Ако продължава така, ще се допрем до стойностите от миналата година, което е прекрасно.
В Царево са пристигнали и първите украинци и чехи, обясни още Лапчев.