Митинг пред Народното събрание организира туристическият бранш
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Август 2020 10:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Митинг пред Народното събрание организира туристическият бранш

/КРОСС/ Днес от 11 часа на митинг пред Народното събрание излизат туроператори, туристически агенти и екскурзоводи от обединение „Бъдеще за туризма". Те подчертават, че изявата им не е протест, а начин да заявят готовност да отстояват исканията си.

С това действие туроператорите искат да заявят своята стачна готовност, ако поетите ангажименти от премиера Бойко Борисов и министъра на туризма Марияна Николова не бъдат спазени. Министър-председателят обеща 10 млн. лева директна ликвидна помощ за фирмите от туристическия бранш, а министърът на туризма увери, че помощта ще стигне до фирмите веднага, след като бъде одобрена от Европейската комисия.

„За което благодарим! Като първа стъпка в посоката, която е необходима, за да бъдат спасени от фалити хиляди търговски дружества, туристически агенти и туроператори", каза Байко Байков - управител на един от големите туроператори у нас:

„Но стичаме, че тази подкрепа в момента е твърде малка, за да се предотврати това и за да дадем знак, че ние приемаме действителна и в същото време настояваме тази помощ да бъде адекватна и такава, каквато е в другите европейски страни, които са по същия начин ощетени като пътувания. Така че ще напомним, че тази подкрепа я очакваме, така че да не ни забравят".