Народният театър „Иван Вазов“ със спектакли и през август
Секция: КУЛТУРА
04 Август 2020 17:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Народният театър „Иван Вазов“ със спектакли и през август

/КРОСС/ За първи път в историята си Народният театър „Иван Вазов" остава отворен и през август. В месеца, когато традиционно театрите са в лятна отпуска, академичната трупа ще играе в 19 от дните.

12 хитови заглавия от репертоара на Народния театър очакват зрителите на четирите сцени - Голяма, Камерна, „Апостол Карамитев" и „Зад театъра", за да поддържат жив духа на театъра преди планираното силно премиерно начало на новия есенен сезон.

За нас е много важно да не прекъсва връзката между нашите представления, между актьорите и зрителите ни, каза пред "Хоризонт" директорът на Народния театър Мариус Донкин.

"Ние си изкарахме нашата отпуска, полагаемата, която беше по време на карантината и сега вече нямаме начин, по който да можем да излизаме в отпуск."

Директорът на Народния театър сподели, че има мечта да направи репертоар и за малките зрители.

"Иска ми се посланията, които ще има в тези спектакли, които ще направим или в тези срещи, които ще направим с нашите малки или по-малки зрители, тези представления да бъдат интересни както за тях, така и за родителите им. И при нас в момента сме взели една идея - да започнем срещата с нашите малки зрители, говорейки за българските народни приказки, четейки български народни приказки, съвместно дискутирайки върху поговорките и върху българските народни приказки", подчерта Мариус Донкин.