Индия с нов рекорд на заразени от Covid за 24 часа, над 46 хил. новозаразени в САЩ
Секция: СВЯТ
04 Август 2020 18:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Индия с нов рекорд на заразени от Covid за 24 часа, над 46 хил. новозаразени в САЩ

/КРОСС/ Индия отбеляза рекорд по брой заразени за едно денонощие - над 50 хиляди случая. Над 46 000 са новозаразените с новия коронавирус в САЩ за последното денонощие, съобщава университетът "Джонс Хопкинс", който води статистика в тази насока.

За изминалото денонощие в Китай бяха регистрирани 36 случая на зараза с коронавируса и 21 случая на безсимптомна зараза, предаде ТАСС. От новите случаи шест са внесени отвън, а останалите 30 са така наречените местни случаи и са основно в Синцзян-Уйгурския автономен район и провинция Ляонин.
В Южна Корея новите случаи на зараза за денонощие са 34, от които 13 са внесени отвън, а останалите са в района на столицата. И двете страни нямат смъртни случаи за денонощието.

Броят на смъртните случаи в Москва, свързани с коронавируса, за изминалото денонощие е нараснал с 12, съобщи оперативният щаб за контрол на ситуацията с разпространението на инфекцията. Общо в столицата на Руската федерация смъртните случаи от Covid-19 са 4510.

Смъртните случаи нараснаха с 561 за денонощие до общо 94 665. Бразилия е най-тежко засегнатата от пандемията страна в света след САЩ.В същия регион пандемията отне живота на над 202 000 души.
Бразилия си остава най-засегнатата страна в този район.

Бразилия съобщи за 16 641 нови случая на зараза с новия коронавирус за последното денонощие, предаде Ройтерс. Общо потвърдените случаи на зараза в Бразилия от началото на пандемията са 2 750 318.

Южна Америка и Карибите прехвърлиха прага от 5 милиона потвърдени случая на зараза с новия коронавирус, предаде Франс прес. В същия регион пандемията отне живота на над 202 000 души.
Бразилия си остава най-засегнатата страна в този район.