"Фулъм" спечели мача на милионите и се завърна във Висшата лига
Секция: СПОРТ
05 Август 2020 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Фулъм" спечели мача на милионите и се завърна във Висшата лига

/КРОСС/ "Фулъм" се завърна във Висшата лига след вълнуващ триумф на "Уембли". Лондончани се наложиха с 2:1 след продължения срещу "Брентфорд" в плейофа, определил последния отбор, който се изкачва от Чемпиъншип.

В герой се превърна бранителят Джо Брайън, вкарал и двата гола за успеха.

Той даде преднина на отбора си в края на първата част от продължението, като изненада неподготвения вратар на съперника от фаул, а в 117-ата минута удвои след двойно подаване. "Брентфорд" отговори в третата минута от добавеното време на продълженията с гол с глава на Хенрик Далсгаард, но не можа да направи повече.

Развоят е разочароващ за "пчеличките", търсещи първо изкачване в елита от 1947 г. Те станаха най-резултатният отбор с 80 гола в редовния сезон, но домакинска загуба от "Барнзли" в последния кръг им попречи да си осигурят директно класиране за Висшата лига.

"Не съм аз героят. Абсолютно всички го направихме заедно през целия сезон. Беше напълно невероятно", каза Брайън в разгара на празненствата на празния "Уембли". "Фулъм" съумя да се върне във Висшата лига още в първата година след изпадането си.

Лондончани спечелиха двубоя на милионите, както е определян плейофът в Чемпиъншип, защото носи на победителя над 100 млн. паунда, гарантирани от участието във Висшата лига. В елита се завърнаха още "Лийдс" и "Уест Бромич".