Напрежение на форума на ГЕРБ, организаторите изведоха млад мъж
Секция: ПОЛИТИКА
05 Август 2020 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Напрежение на форума на ГЕРБ, организаторите изведоха млад мъж

/КРОСС/ Проява на напрежение беляза Националната конференция на партия ГЕРБ, провела се на открито в „София Тех Парк“.

До ситуацията се стигна точно по средата на речта на премиера и лидер на партията Бойко Борисов, който очертаваше актуалната политическа обстановка пред събралия се партиен актив. Тогава млад мъж се изправи встрани от сцената, където се намираха ораторите и започна да вика с висок глас „Браво, Бойко“, а след това да цитира нецензурни думи от изтеклите в аудио-записи, на които се чува глас, наподобяващ този на премиера.

„Има и такива, но това е демокрацията“, реагира от своя страна Борисов от сцената.

Организаторите реагираха своевременно и изведоха младия мъж в периферията на събитието. Там обаче се стигна до физически сблъсък и размяна на удари, в които участваха мъже с цивилни дрехи, без отличителни знаци.

След края на форума хората, които отговарят за връзките с обществеността в партията, се оплакаха от провокатори, умишлено дошли на конференцията. Една от пиарките в земеделското министерство разказа, че провокатор си позволил да счупи телефон на журналист и да отнеме от ръцете нейния собствен такъв. След това дори била ударена по корема, след което веднага подала сигнал до охраната. „Бяхме свидетели на това нещо, което е било подготвено, разбира се“, разказа още младата жена“.

За наличието на провокатори потвърди и пиарът на партията Никола Николов, при който, докато говори пред микрофоните, дойде възрастен мъж, подвиквайки на членовете на партията „комунистически креатури“.

В крайна сметка се оказа, че макар и охраняван, на форума лесно са допускани и други хора през много от входовете на вътрешния двор на „София Тех Парка“. До по-голямо напрежение не се стигна, а целият форум се проведе на фона на малък протест, блокирал част от кръговото кръстовище на 4-ти километър.

 

*Снимка: БОБИ ТОШЕВ