Румен Петков за партийния форум на ГЕРБ: Еманация на онагляването и на самозабравата
Секция: Интервюта
06 Август 2020 07:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков за партийния форум на ГЕРБ: Еманация на онагляването и на самозабравата

/КРОСС/ Като „еманация на онагляването и на самозабравата“ определи председателят на ПП АБВ Румен Петков днешния партиен форум на партия ГЕРБ, който събра стотици представители на актива си в София. Пред журналистите в Стара Загора той посочи серия от примери в потвърждение.

„Тази самозабрава е минала клинични параметри. Той (…Борисов…) е минал черта, от която връщане назад няма. Това е лъжец (…Борисов…) в особено големи, брутални размери. Говори за контрабанда, няма съмнение, че не помни, но обществото би трябвало да помни, че 2001-2005 година, когато Борисов беше Главен секретар на МВР, тежките брутални и нагли убийства бяха по 25 годишно. От 2005 до 2008 година тя бяха свити на 3. Това е ярък показател в неефективността на Борисов да организира работата на службите и противодействието на тежката престъпност“.

Петков припомни също, че през сочения период от първите години на хилядолетието контрабандата на цигари е надхвърляла 34%. От 2005 до 2008 година цигарената контрабанда е свита на 4%.

Председателят на ПП АБВ подчерта серията от мотиви на партията да настоява за оставката на премиера. Той смята, че фокусът на аргументите се е загубил в обществен план и посочи като пример позорящите записи и снимки от резиденцията на Борисов и терминологичния набор във въпросните записани разговори, които се отнасят до наши и чужди властови представители.

Колкото до настояването на ПП АБВ за оставката на главния прокурор, Петков на първо място посочи парадокса, че е единственият главен обвинител, който издава присъди. Като друг пример Петков посочи използването и огласяването на СРС-та по свое усмотрение. А като причина за настояване за незабавната оставка на Гешев Румен Петков посочи факта, че не е направен незабавен обиск на вилата на премиера, непосредствено след като беше показано нощното му шкафче с 500-еврови банкноти и кюлчета злато и даване време на Борисов за укриване на улики. Според председателя на ПП АБВ налице е ярък пример за прилагане на двойни стандарти в работата на главния прокурор.

Подмяната на дебата за причините за оставката на Борисов обслужва само и единствено него (…Борисов…), каза в заключение Румен Петков.