Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ: Платени провокатори пробиха охраната на форума
Секция: ПОЛИТИКА
06 Август 2020 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ: Платени провокатори пробиха охраната на форума

/КРОСС/ Не познавам охраната от "София Тех Парк" и е немислимо да е издадено нареждане да се блъскат жени. Очевидно тези хора не са част от организацията. Потестиращи също минаваха и очевидно не са взети достатъчно мерки.

Със сигурност не може да се говори за умисъл. Това заяви в БТВ „Тази сутрин" евродепутатът Андрей Новаков в отговор на вчерашното напрежение по време на националната конференция на партия ГЕРБ в София. Той заяви, че събитието от вчера е форум, която всяка друга партия има право да организира. По думите му ГЕРБ не е охранителна фирма, партията е наела място, платила е за наема, като в цената е включена и охрана.

Не бях организатор, участвах като говорител на сцената. Съжалявам за случилото се с журналистите и съжалявам, че не съм бил там, защото това нямаше да се случи, заяви той.

Евродепутатът отново обясни, че не знае какви инструкции е следвала охраната и разграничи партията от действията на охранителите. Според него случилото се вчера е смущаващо и не е обичайна атмосфера на партийно събитие.

Надявам се полицията да си свърши работата и да видим кои са тези хора. Не ги разпознавам, почти сигурно не са част от младежката организация. Такава глупост и безотговорно поведение не е професионално да се вменява на цялата партия, категоричен беше той.

Според него от думите на премиера Бойко Борисов вчера е станало ясно, че той не е вкопчен във властта.

Това, което най-много му тежи е полиция и охранители да делят българи от българи. Без значение кои са повече или по-малко. За него е еднакво важно хората да получат внимание и да бъдат чути. Всички разумни доводи и критики ще бъдат чути, допълни Новаков.

По думите му протестите у нас отекват в Европа, но изтъкна, че демонстрации има в Израел, Германия, Великобритания и Белгия.