За Ледения човек Вим Хоф (Видео)
Секция: ЛЮБОПИТНО
06 Август 2020 15:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За Ледения човек Вим Хоф (Видео)

/КРОСС/ В този материал ще ви разкажем за Вим Хоф - Леден човек. Вим Хоф е холандец известен с това, че е изкачил Еверест само по къси панталонки и обувки.

Пробягал е маратона в пустинята Намиб без да пие капка вода. Изкачил е връх Килиманджаро само за 48 часа с още 20-тина негови последователи.

В групата е имало мъж на 70 годишна възраст, имало е хора страдащи от множествена склероза, рак и други заболявания. Вим и негови последователи биват инжектирани с E.coli бактерия, която предизвиква треска, висока температура, гадене и повръщане в рамките на 4-5 часа след инжектирането, но нито един от тях не се разболява и проявява тези симптоми благодарение на метода, който Вим Хоф прилага. Известен със своите 26 световни рекорда и също така известен като свръхчовек. Вим обаче твърди, че всеки един човек може да се научи да прави това, което той самият е способен да прави, с малко воля и тренировки. 

Може би вече се питате как един обикновен човек може да постигне всичко това? 

Зад всичко това стои методът на Вим Хоф, който се състои от три стълба. Първият стълб е техника на дишане, вторият е излагане на студ и третият стълб, който е от изключително значение, е отдаденост за практикуване и умствената настройка. 

Освен впечатляващите постижения зад метода стои нещо много по-важно, а това са редицата ползи за здравете на човека, когато го практикува. Редица медицински изследвания вече доказват неговата ефективност и ползите. 

Дихателните упражнения помагат за понижават нивото на стреса, засилват имунната система, бързо възстановяване при физическо натоварване, алкализира средата на организма, увеличаване нивата на хемоглобина в кръвта и белите кръвни телца.

Излагането на студ пък  увеличава натрупването на кафява мастна тъкан, намалява възпалителните процеси в тялото, балансира хормоните, подобрява съня, повишава производството на ендорфини и допамин (хормоните на щастието), засилва метаболизма. И не на последно място идва ангажираността и умствената нагласа, които помагат за  развиване на фокус и концентрация, развива и способност да управляваме ум и тяло си. 

Ползите са много и една толкова лесна за усвояване техника може да подобри значително начинът, по който се чувстваме в ежедневието. Да ни помогне да повишим енергията си, да подобрим настроението си да бъдем здрави, силни и щастливи. 

Методът на Вим Хоф облекчава симптомите на заболявания, като множествена склероза, артрит, диабет, клинична депресия, тревожност, биполярно разстройство и рак.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=gz3QlkiKDE4&t=6s