Генка Шикерова: Някакъв вид граждански отряди пазеха конференцията на ГЕРБ
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Август 2020 18:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Генка Шикерова: Някакъв вид граждански отряди пазеха конференцията на ГЕРБ

/КРОСС/ "Създаде се усещането, че тези хора там са познати и че събитието се охранява от своеобразни граждански отряди, защото те ходеха и общуваха през цялото време с хора с радиостанции, с хора, които очевидно са част от това събитие. Те бяха вътре през цялото време. Обикаляха безпрепятствено и въпреки ситуациите, които създадоха, никой в нито един момент не повика полиция, не пожела да ги изгони, не ги помоли да напуснат мероприятието", разказа журналистката Генка Шикерова пред БиТиВи по повод вчерашното брутално отношение към колегата й Полина Паунова по време на конференция на ГЕРБ.

Двете коментираха случая, при който не само Паунова, но и няколко мъже бяха нападнати от яки момчета с вид на охранители.

Според Шикерова тези младежи са се държали като у дома си.

Те се виждат в няколко видеа, включително в това с Паунова, както и във видеото с боя встрани от местата, където са настанени делегатите на форума. И въпреки че от ГЕРБ отрекоха въпросните мъже да имат общо с тях и ги определиха като „провокатори“, според Полина Паунова и Генка Шикерова поведението на маскираните говори друго.

Още по-необяснимо е защо след като единият от мъжете напада Паунова и захвърля телефона ѝ, никой не се намесва. Това е видно във видеото на случката, публикувано във „Фейбсук“. Единственият човек, който предприема действия, е жена с къса руса коса, която оказва се е служител на НСО и няма ангажимент към охраната на събитието.