Най-доброто става още по-добро - Sony представя водещите в индустрията безжични шумопотискащи слушалки WH-1000XM4
Секция: Технологии
07 Август 2020 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Най-доброто става още по-добро - Sony представя водещите в индустрията безжични шумопотискащи слушалки WH-1000XM4

/КРОСС/ Превъзходен звук с водещо в индустрията шумопотискане

Насладете се на по-малко шум и по-чист звук с интелигентна технология за слушане, която автоматично персонализира вашето изживяване
Практични, удобни и стилни с до 30 часа живот на батерията
Днес Sony обяви WH-1000XM4 - 4-то поколение безжични шумопотискащи слушалки от отличената с награди гама на Sony 1000X. Най-новите слушалки са с всички водещи технологии от популярния модел WH-1000XM3, допълнени с нови интелигентни функции, с които да персонализирате и управлявате музиката си, да подобрите шумопотискането и автоматично да настройвате околния звук спрямо вашите предпочитания.

Превъзходно шумопотискане, превъзходен звук

Независимо дали се намирате на дълъг полет, или релаксирате, слушалките на Sony WH-1000XM4 сигуряват най-доброто шумопотискане като намаляват звуците с висока и средна честота. Всяка слушалка е оборудвана с два микрофона използвани за шумопотискане. Dual Noise Sensor технологията улавя околния шум и предава данните на надеждния HD шумопотискащ процесор QN1. Така се активира новата BLUETOOTH® Audio SoC (System on Chip) система, която се настройва към музиката и околния шум над 700 пъти в секунда. Използвайки нов алгоритъм, HD шумопотискащият процесор QN1 прилага обработка за шумопотискане в реално време. Това позволява на потребителя да се потопи в музиката, която обича и да изолира хаоса на външния свят.

Технологията Edge-AI, DSEE ExtremeTM  възстановява загубения по време на цифровото компресиране звук за по-прецизно от всякога, върховно и завладяващо музикално изживяване. Edge-AI анализира музиката в реално време и разпознава музикални инструменти и жанрове, както и отделни елементи на всяка песен, за да възстанови звука във високата гама, губещ се при компресия, За изграждането на тази AI система, Sony и Sony Music Studios Tokyo обединиха усилия, с цел да съберат музикални данни, за да получат реална представа за това каква е същността на специфичните музикални сигнали и как са съставени те.

Със слушалките на Sony WH-1000XM4, може да се насладите на ново завладяващо музикално изживяване - 360 Reality Audio. За това е нужно само да комбинирате слушалките с Android ™ смартфон / iPhone, на който е инсталирано приложение за стриймване на музика. С 360 Reality Audio се потапяте в музиката така, сякаш се намирате точно пред любимия си изпълнител. Слушателите могат да се насладят на върховно завладяващо музикално изживяване, перфектно оптимизирано за всеки отделен потребител, когато използват слушалки WH-1000XM4 и приложението Sony |Headphones Connect

Интелигентно слушане като никое друго

Технологията Adaptive Sound Control на WH-1000XM4 е интелигентна функция, която автоматично отчита къде се намирате и какво правите, след което наглася настройките на околния звук към вас за идеалното изживяване при слушане. С течение на времето адаптивният контрол на звука се научава да разпознава места, които често посещавате, като вашето работно място, фитнес зала или любимо кафене и aвтоматично се настройва според ситуацията, в която се намирате. По този начин, пътувайки, може лесно да се потопите в любимите си песни, без да бъдете прекъсвани от фонов шум. Освен това докато вървите можете да доловите всичко около вас и да продължавате да се наслаждавате на музиката. Чрез приложението Sony | Headphones connect, имате възможност да настройвате звука спрямо често посещаваните от вас места и вашите предпочитания.

Удобство за всеки ден

Ново в WH-1000XM4 е иновативната функция, ‘Speak-to-Chat’ която ви позволява да провеждате кратки разговори, без да сваляте слушалките, правейки поръчването на кафе, докато слушате музика още по-лесно. Когато кажете нещо, слушалките разпознават гласа ви, след което автоматично спират музиката и чувате околния звук. Това ви позволява да проведете разговор, без да се налага да сваляте слушалките. Музиката автоматично започва да се възпроизвежда отново 30 секунди след последната ви дума. В WH-1000XM4 е наличен и режимът Quick attention, така че ако искате да чуете обявление или да кажете нещо, просто поставете дясната си ръка на корпуса на слушалката, за да намалите силата на звука и да чуете външен звук.

Моделът WH-1000XM4 има и функцията Wearing detection. Слушалките разпознават дали са поставени върху главата или не и спрямо това спират възпроизвеждането на музика, за да се спести енергията на батерията. Използвайки сензор за близост и два акселерометъра, слушалките автоматично спират музиката при сваляне и възобновяват възпроизвеждането ѝ след поставяне отново.

WH-1000XM4 разполага с нова Precision Voice Pickup технология. Тя контролира пет от микрофоните в слушалките и извършва усъвършенствана обработка на аудио сигнали, за да улавя гласовете ясно и точно за hands-free разговори и Speak-to-Chat.

Изключителен дизайн

WH-1000XM4 съчетава изтънчен стил с изключителен комфорт и лек дизайн за удобство при носене. Създадени за хората, които пътуват често, супер меките наушници равномерно разпределят напрежението и увеличават допирната повърхност за стабилно пасване.

За пълно удобство WH-1000XM4 може да се свързва с две BLUETOOTH® устройства едновременно. Когато получите обаждане, слушалките ви разпознават от кое устройство идва то и се свързват с него автоматично. Освен това имате възможност за плавно превключване на слушалките между двете устройства само с едно докосване.

Слушалките WH-1000XM4 имат NFC и BLUETOOTH® възможности, както и живот на батерията до 30 часа. При нужда от бързо зареждане можете да получите заряд, който да стигне за 5 часа, след само 10 минути.

Слушалките поддържат и изключително полезната нова функция на Google - Fast Pair, която ви позволява лесно да откривате къде сте оставили своите WH-1000XM4. Нужно е само да се ослушате за сигнализиращия звук или да проверите последното им регистрирано местоположение в приложението Google Find My Device на вашия смартфон.

Най-новият модел включва същите сензорни панели като предшественика си, които са оптимизирани за Google Assistant и Amazon Alexa, за да можете да управлявате деня си само с въпроси към любимия си гласов асистент.

Водещите в индустрията шумопотискащи слушалки WH-1000XM4 ще се предлагат на цена от приблизително 729 лв. ще бъдат налични това лято в черен и сребрист цвят.