Сачева: Не обсъждаме друг вариант освен мандат докрай с премиер Борисов
Секция: ПОЛИТИКА
07 Август 2020 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сачева: Не обсъждаме друг вариант освен мандат докрай с премиер Борисов

/КРОСС/ В правителството и с коалиционните партньори не е обсъждан друг вариант, освен Кабинетът да изкара мандата си докрай, и негов премиер да остане Бойко Борисов. Това каза в интервю за БГНЕС министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.
Деница Сачева

"Мисля, че днес, както и вчера по време на срещата с членовете на партията и симпатизанти, най-отговорната позиция в случая е тази: Да се завърши мандата, да се вземат под внимание всички тези мерки, които бяха обсъдени вчера, защото иначе не бихме могли да влезем в един много труден сезон, в който и политиците, и гражданите, ще имат нужда от това да имат повече сигурност. Когато говорим за политиците, говорим и за изборите, защото те трябва да бъдат организирани законосъобразно, и в този смисъл промени в Изборния кодекс са необходими, за да е ясно недвусмислено кой купува машините за изборите и какви трябва да бъдат тези машини така, че да не може да има след това каквито и да било съмнения за начина, по който са проведени изборите. Само така няма да се влиза в една непрекъсната спирала.

Ключово важни са и актуализацията на Бюджета за 2020 г., както и приеманено на Бюджета за 2021 г. Само така при изпълнение на тези задачи може да се счита, че правителството е постъпило отговорно спрямо всички, завършило е основните и най-важни задачи, и бихме могли да говорим за това да се върви към избори", съобщи още Сачева.

По думите й няма нови варианти, които са били или могат да бъдат обсъждани. "Правителството трябва да довърши мандата си с премиер Бойко Борисов, и да изпълни основните задачи, които има до края на годината с актуализацията и приемането на новите бюджети", подчерта Сачева. Тя беше категорична, че преди да се изпълнят задачите по организирането на изборния процес и актуализацията на Бюджета, отиването на избори би било крайно безотговорно.