ZDF обяснява на немските деца, че България е най-бедната и корумпирана страна в ЕС
Секция: Анализи
07 Август 2020 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ZDF обяснява на немските деца, че България е най-бедната и корумпирана страна в ЕС

/КРОСС/ В рубриката "Новини за деца" германската телевизия ZDF обяснява на малките си зрители защо вече седмици хората в България излизат на протест. Ето какво научават германчетата за България и за протестите:

"България е най-бедната държава в Европейския съюз. Много от хората там изкарват твърде малко пари. И затова мнозина вече са напуснали страната.

Протестиращите смятат, че вина за това развитие носи правителството - обясняват по-нататък журналистите от ZDF и добавят, че демонстрантите обвиняват управляващите в корупция. И тъй като повечето деца едва ли знаят какво е корупция, авторите на филмчето разясняват:

"Корупция означава, че политиците използват властта си не за благото на народа, а за своето собствено благо - например като си присвояват държавни пари, вместо да ги инвестират в нещо добро за страната.

Корупцията е забранена, но в България очевидно е често срещана. Именно заради нея на училищата и болниците в страната им липсват пари. Това казват и демонстрантите: корупцията е една от основните причини за лошото състояние на държавата. И затова настояват за оставката на правителството" - разказват журналистите от ZDF.