След спецакция: Задържаха трима души за изнудване и лихварство
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Август 2020 15:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След спецакция: Задържаха трима души за изнудване и лихварство

/КРОСС/ Специализираната полицейска операция е проведена на 6 август от служители от секторите за противодействие на икономическата и криминалната престъпност и колегите им от Районно управление-Кърджали, съобщиха от полицията.

Действията са осъществени под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали. Извършени са арести на трима мъже - на 35 г., 36 г. и 63 г., за предоставяне на парични заеми срещу задължение за връщане на заетите суми с лихви, без да имат съответното разрешение за такава дейност.

В рамките на полицейските действия са претърсени жилищата на тримата, иззети са пари и вещи. Според първоначалните данни, единият от задържаните е давал заеми срещу високи лихви, а заедно със съучастниците си изнудвали жертвите да се разпореждат с пари и вещи.

С постановление напрокуратурата към наказателна отговорност - за изнудване, са привлечени тримата задържани, а на 63-годишния е предявено обвинение и за лихварство.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите са задържани за срок от 72 часа. Разследването по делото продължава под прякото ръководство на прокуратурата.