Повдигнаха обвинение на мъжа, проявил агресия към журналисти в "София Тех Парк"
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Август 2020 16:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повдигнаха обвинение на мъжа, проявил агресия към журналисти в "София Тех Парк"

/КРОСС/ Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж, за това, че е изтръгнал и впоследствие захвърлил зад огражденията мобилно устройство на журналист.

Описаното представлява извършено престъпление по чл. 325, ал. 2 НК - хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост. Противоправните деяния са извършени по време на Национална конференция на политическа партия, проведена на територията на "София Тех Парк" на 05.08.2020 г.

20-годишният мъж не е осъждан, няма предходни криминални прояви. Същият признава извършеното престъпление, като съдейства изцяло на органите на полицията и прокуратурата. В обясненията си е посочил, че лица, съпричастни към организирането на протестите, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на "София Тех Парк".

Предвид високата обществена опасност на деянието прокурор от СРП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Действията по изясняване на случая продължават.

Снимка  Полина Паунова, Фейсбук