Медицинска сестра от Лом е заразена с COVID-19 и е в болница
Секция: Здраве
07 Август 2020 17:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Медицинска сестра от Лом е заразена с COVID-19 и е в болница

/КРОСС/ Медицинска сестра от Лом е положителен тест за COVID-19 и е в болница.Това е вторият случай на болен медик в Област Монтана, след като в началото на пандемията лекар-инфекционист от Ломската болница също се разболя и бе хоспирализиран.

64-годишна мед. сестра е на лечение от два дни в инфекциозното отделение на болницата в „Св. Николай Чудотворец" в Лом, положителният PCR тест за коронавирус е получен вчера. И в инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана е приет 63-годишен монтански жител с коронавирус. Той е контактен със съпругата си, която вече е излекувана от болестта.

В двете лечебни заведения лежат единайсет пациенти с COVID-19, по данни на Регионалната здравна инспекция. Седем са от региона на Монтана и четирима от Област Видин. Още 13 са положителните на
инфекцията в областта, които са под лекарско наблюдение в домовете си, съобщи директорът на Здравната инспекция доктор Елена Борисова.

53 човека са под домашна карантина, сред тях има и хора от други места, които карат изолацията си в монтански селища. 32 са излекуваните от област Монтана.

Екипи на РЗИ са започнали повторно тестване на персонала в социалните заведения за възрастни хора в региона, първи е домът в село Добри дол.