Гуинет Полтроу била неподготвена за обществения присмех след развода й
Секция: Шоубизнес
08 Август 2020 08:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гуинет Полтроу била неподготвена за обществения присмех след развода й

/КРОСС/ Актрисата Гуинет Полтроу, която през последните години се изявява като лайфстайл гуру, споделя, че решението да се раздели с първия си съпруг Крис Мартин е било достатъчно болезнено, но нищо не я е подготвило за обществения присмех, последвал съобщението им за "съзнателно разединяване", предаде Ройтерс.

С този израз звездата от филма "Влюбеният Шекспир" и фронтменът на британската група "Колдплей" оповестиха раздялата си през 2014 г. след продължил 10 години брак, изразявайки същевременно надеждата си да останат добри приятели, припомня агенцията.

В есе за септемврийския брой на британското издание на сп. "Вог", Гуинет Полтроу споделя, че е знаела, че раздялата й с Мартин ще привлече внимание.

"Не съм си и представяла обаче това, което последва. Изненадата на обществеността бързо отстъпи място на гнева и присмеха. Странна комбинация между яд и подигравки, на каквато никога преди това не съм била свидетел", пише Полтроу.

"Острата реакция ме накара да заровя по-дълбоко главата си в пясъка, отколкото през досегашния си живот като публична личност", допълва основателката на лайфстайл компанията Гуп.

Изразът "съзнателно разединение" е използван от терапевта, с който двойката работи с цел да избегне язвителността и да запази близостта си въпреки раздялата.

"Честно казано, терминът звучеше малко наситен, болезнен, труден за преглъщане. Бях заинтригувана по-малко от него, обаче, отколкото от чувството", казва Гуинет Полтроу.

Актрисата и лайфстайл гуру, която има две деца от брака си с Крис Мартин, се омъжи за втори път през 2018 г. за телевизионния продуцент Брад Фалчък. Бившият й съпруг присъства на сватбата и се присъедини към младоженците на медения им месец.

Гуинет Полтроу отбелязва, че с течение на времето начинът, по който двойките преодоляват разделите си, се е променил. "Сега хората по-често ме питат не защо, а как сме го постигнали", пише Полтроу.