Проучване: Онлайн търговията предлага най-много работни места
Секция: Технологии
08 Август 2020 11:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проучване: Онлайн търговията предлага най-много работни места

/КРОСС/ Търговията в сферата на онлайн услугите и стоките крие най-много възможности за намиране на работа след пандемията.

Това сочи ново проучване на експерти от Института за прогресивно образование, което обхваща сферите на работа и професиите, чиито представители най-лесно намират работа на непълно работно време.

Най-бързият начин да намерите допълнителна работа е в областта на електронната търговия. Най-търсените са специалисти като мениджър на онлайн магазин, онлайн консултант, оператор на кол център и др.

Като цяло на пазара има много свободни работни места за тези, които работят чрез Интернет, включително в областта на онлайн образованието, казват експертите. Копирайтъри, SMM специалисти, мениджъри на съдържание, модератори на форуми или групи в социалните мрежи, както и онлайн преподаватели и ръководители на продажби могат бързо да намерят работа на непълно работно време.

В сферата на строителството също винаги може да бъде намерена работа - работодателите търсят строители, ремонтници, социални работници и бавачки. Все още има недостиг на служители в областта на логистиката и дистрибуцията: шофьори, куриери, товарачи и търговци.

Заради повишените санитарни и епидемиологични изисквания към бизнеса след световната коронавирусна епидемия има голямо търсене на специалисти в областта на почистването и дезинфекцията на помещенията.