Интензивен трафик на вход и изход на ГКПП "Кулата"
Секция: Автомобили
08 Август 2020 12:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивен трафик на вход и изход на ГКПП "Кулата"

/КРОСС/ Интензивен е трафикът на границата с Гърция, Сърбия и Румъния. Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция "Гранична полиция". На границата с Република Гърция е възстановено пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Капитан Петко войвода - Ормениеон" в двете посоки. Товарни автомобили преминават и през ГКПП "Кулата - Промахон", където трафикът е интензивен за леки и товарни автомобили на вход и изход. На ГКПП „Маказа - Нимфея" се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона. От 07.08.2020 на ГКПП "Маказа" и ГКПП "Капитан Петко войвода", по информация на гръцките гранични власти, всеки ден от 23.00 ч. до 07:00 ч. през пункта няма да се пропускат лица и МПС, независимо от тяхната националност. Не е посочен краен срок на ограничителните мерки.

От 22 юли 2020 г. през ГКПП „Илинден - Ексохи" и ГКПП "Ивайловград - Кипринос" гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната ще важи до 15 август 2020 г.

Влизането на туристи е възможно само през ГКПП "Кулата - Промахон", с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата" и „Маказа".

До 31 август 2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR-код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.