Трети фолклорен събор край теснолинейката
Секция: КУЛТУРА
08 Август 2020 13:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трети фолклорен събор край теснолинейката

/КРОСС/ Най-високата жп гара на Балканите - Аврамово, е домакин на Трети национален събор на народното творчество и приятели на теснолинейката.

Съборът е под мотото "С хора и песни край релсите тесни". Началото е от 13 часа, след като пристигнат основните влакови композиции по теснолинейката от Септември и от Добринище.

През деня ще се движат 10 вагона на теснолинейката, осигурени са 300 места.

Влакът от Септември тръгва в 8:35 часа, а в обратна посока от Аврамово разписанието е в 16:35 часа. Влаковете имат връзки сутринта и вечерта от и за София, Пловдив и Пазарджик.

Организаторите от гражданското сдружение "За теснолинейката" обещават изненади през целия ден. Те напомнят на участниците да спазват мерките за предотвратяване разпространението на COVID-19".

Целта на фестивала е опазване, популяризиране и развиване на теснолинейката като местна необходимост и национално културно богатство.

Край теснолинейката край гара Аврамово се срещат Родопа и Рила, водили са се кървави битки за Освобождението на Родопите и Пиринска Македония, където до Съединението минава държавната граница, където днес се събират областите Пазарджик и Благоевград, където се намира най-високата жп линия на Балканите.