Без страх от COVID-19, хиляди британци напълниха плажовете
Секция: СВЯТ
08 Август 2020 19:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Без страх от COVID-19, хиляди британци напълниха плажовете

/КРОСС/ Тълпи от жадни за слънце британци задръстиха плажовете в страната напук на предупрежденията на властите, че пандемията от COVID-19 не е приключила, а дори напротив. Някои дори прекараха нощта в палатки за да си запазят по-добро място на плажа в очакване на следващия слънчев ден. Плажовете са толкова пълни, че е трудно дори да бъде разпъната кърпа за един човек, камо ли пък чадър, пише Дейли Мейл.

Рекорден брой хора бяха буквално "натъпкани" по каменистите плажове в петък въпреки тоталната невъзможност за спазване на социална дистанция. Очаква се повечето от плажуващите да останат по местата си целия уикенд заради нечуваните жеги в страната - петък бе най-горещият августовски ден в Обединеното кралство от 2003 г. насам.

Голяма част от плажуващите в Борнмут се събудиха в палатки на плажа в опит да се преместят по-близо до водата в събота сутрин. Полицията в Съсекс пък отклоняваше колите от пълния плаж на

За паркиране на някои от плажовете в страната се чака около 40 минути и повече.

Хилядите хора по плажовете изправиха косите на британското правителство и здравни власти, тъй почти никой от плажуващите не носи предпазна маска. На призивите им да се спазват противоепидемичните мерки рядко се обръща внимание, затова властите предприеха друга мярка - призовават младите да се пазят, за да не заразят по-възрастни членове на своите семейства.

Друг проблем на властите се оказаха стотиците хиляди тонове боклук, който осъмна след плажуващите.