Пожарът край Лесово прехвърли Тунджа, огънят обхвана над 8000 декара площ
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Август 2020 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пожарът край Лесово прехвърли Тунджа, огънят обхвана над 8000 декара площ

/КРОСС/ Огънят, който от два дни бушува край ямболското село Лесово, късно снощи е прехвърлил река Тунджа и е достигнал до село Присадец, община Тополовград. Жителите на селото са евакуирани в съседното Радовец, предаде БНР.

И днес продължава овладяването на пожара, който е в близост до елховското село Лесово. В гасенето отново се включи и военен хеликоптер. Огънят е обхванал площ от над 8000 декара. Няма опасност за населеното място, не е затруднена и работата на граничния пункт.

Спокойно е преминала нощта в село Лесово, но и до момента на труднодостъпните места огънят продължава да гори и да завзема нови територии. На място са 5 противопожарни автомобила, горски служители, военни и доброволци. В борбата със стихията е включена верижна и селскостопанска техника.

Локализирането на огъня е затруднено от вятъра, който непрекъснато мени посоката си. Над 8 000 декара са вече изгорелите площи - основно сухи треви и храсти. Пожароопасната обстановка остава и за днес в цялата Ямболска област. За изминалото денонощие огнеборците са се отзовали на 15 сигнала за възникнали пожари.